Σε… αναμονή 61 εκ. € του ΕΣΠΑ στην Περιφέρειά μας

0

Ανοιχτές είναι ακόμα οι προθεσμίες για την υποβολή προτάσεων και μελετών σε 13 προσκλήσεις του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται 60.985.000 €.

Αναλυτικά, τις προσκλήσεις που “τρέχουν” αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν ΕΔΩ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο είχε σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η μέχρι τώρα πορεία του Ε.Π. Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση, κρίνεται σχετικά ικανοποιητική, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κινητικότητα προκειμένου να αυξηθεί η απορρόφηση των διατιθέμενων πιστώσεων.

“Οργανώνονται συσκέψεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την εξέταση της πορείας των έργων και την μεθόδευση των επόμενων κινήσεων που απαιτούνται, ώστε να μη χαθούν πιστώσεις από την Περιφέρεια” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε από τα δύο στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, ότι εγκρίθηκε η διάθεση από την Περιφέρεια -μέσω του ΕΣΠΑ- πιστώσεων 15.000.000 € για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου και 20.000.000 € για την προώθηση των μελετών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε αστικά κέντρα της Περιφέρειας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.