Σε Έκθεση Τουρισμού η Περιφέρεια

0

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού –IFT 2018 – Βελιγραδίου που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2018, πήρε μέρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχοντας στο περίπτερο της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Έτσι, «συνέχισε την πολιτική εξωστρέφειας, αποσκοπώντας σε ανεξερεύνητες αγορές, προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η έκθεση του Βελιγραδίου είναι μια έκθεση που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός των Βαλκανίων και αυτό το αποδεικνύουν τα αριθμητικά στοιχεία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας..

Οι επισκέπτες ανήλθαν στους 100.000, συμμετείχαν 56 χώρες με 1100 εκθέτες. Στο περίπτερο της Ελλάδας, 194 τμ, συμμετείχαν 14 συνεκθέτες. Για την φετινή 40η διοργάνωση, η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Σέρβος ομόλογός της Ρασίλ Κλιάιτς.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού για την Π.Ε. Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να ενημερωθούν, μέσω έντυπου υλικού, για τις δυνατότητες που τους παρέχει η Πελοπόννησος ως τουριστικός προορισμός.

ekthsi tour

Στην διάρκεια της έκθεσης προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό με τα μοναστήρια της Αρκαδίας, αφού η Σερβία, όπως και άλλες χώρες των Βαλκανίων, καθώς και η Ρωσία, η Κύπρος είναι Ορθόδοξες και αποτελούν περιοχές που η Πελοπόννησος μπορεί να επενδύσει σε τουριστικό επίπεδο. Υπήρξαν δε συναντήσεις και επαφές με μεγάλους τουριστικούς ομίλους, ώστε να γίνει γνωστό το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έμφαση στην ανάπτυξη του θρησκευτικού, γαστρονομικού και εναλλακτικού τουρισμού, ενώ βασικός στόχος είναι η απευθείας σύνδεση του Βελιγραδίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για τον οποίο υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «με τη δυναμική της παρουσία για τρίτη συνεχή φορά στην διεθνή έκθεση τουρισμού –IFT 2018- του Βελιγραδίου, με στοχευμένες δράσεις και επαφές, κερδίζει το στοίχημα της προσέλκυσης Σέρβων επισκεπτών, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε: Στην Αρκαδία υπάρχουν πάνω από 30 ενεργά μοναστήρια και δεν είναι τυχαίο πως χαρακτηρίζεται το «Άγιο Όρος» της Πελοποννήσου.

Μοναστήρια με ιστορία, με παράδοση που πολλά εξ αυτών βρίσκονται σε ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχές. Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού -IFT- του Βελιγραδίου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση των Βαλκανίων και στην προσπάθειά μας για προσέλκυση των Ορθόδοξων Σέρβων, που κάνουν έτσι και αλλιώς διακοπές στην Ελλάδα, προβάλαμε τα μοναστήρια μας και θεωρούμε πως σιγά -σιγά θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον όχι μόνο των Σέρβων αλλά όλων των Ορθόδοξων λαών και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και στο μέλλον».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.