Σεμινάριο Συγγραφής Βιογραφικού στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

0

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας συνεχίζει την παράδοση των εκδηλώσεων της Τετάρτης, με το, καθιερωμένο πλέον, Σεμινάριο Συγγραφής Βιογραφικού και Συνοδευτικής Επιστολής. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον 1ο όροφο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, στην Πλατεία Όθωνος 10, στο Ιστορικό Κέντρο.

Η εθελόντρια του ΚΝΚ, Βασιλική Ντανταβασίλη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων με επιμόρφωση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, τη Συμβουλευτική και το Mentoring, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τους σεμιναρίου τις βασικές αρχές σύνταξης βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, για αναζήτηση εργασίας αλλά και ευκαιριών σπουδών, τόσο την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες:

 

  1. τα βασικά είδη βιογραφικών, τη δομή τους και τις βασικές αρχές σύνταξής τους
  2. τα βασικά είδη συνοδευτικών επιστολών και πώς μπορεί η συνοδευτική επιστολή, να ενισχύσει τη θέση του υποψηφίου στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας
  3. πώς προσαρμόζουμε βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή ώστε να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις θέσεων εργασίας
  4. τη σημασία των οριζόντιων δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τι δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές.

knk-poster

10 χρόνια Κέντρο Νέων Καλαμάτας!

Την 1η Απριλίου του 2019, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας κλείνει τα 10 χρόνια συνεχόμενης ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ λειτουργίας του!

10 χρόνια Κέντρο Νέων Καλαμάτας! 10 χρόνια ενός χώρου ανοιχτού σε όλους! 10 χρόνια εθελοντικής προσφοράς! 10 χρόνια ανταλλαγής γνώσεων! 10 χρόνια συνεργασιών με φορείς, οργανώσεις και πολίτες της πόλης μας και όχι μόνο!

Τι είναι το Κέντρο Νέων Καλαμάτας;

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη του και τους εθελοντές του. Για αυτό το λόγο, κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια και δραστηριότητες!

Το ΚΝΚ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει λάβει απολύτως καμία χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Προς το παρόν, και μέχρι να μπορέσει να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή, το στηρίζουν τα μέλη του, ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ., φίλοι του ΚΝΚ και μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ., ωστόσο πλέον είναι μια αυτοδιοικούμενη εθελοντική δομή. Η διαχείριση του γίνεται από την συνέλευση των εθελοντών του, οι οποίοι αποφασίζουν για την εξέλιξη του. Ως μια ανοικτή δομή, υποδέχεται με χαρά νέα μέλη στην ομάδα διαχείρισης, όπου ο καθένας που θέλει να προσφέρει εθελοντικά μπορεί να ενταχθεί και να γίνει μέρος της πιο πρωτότυπης δομής νεολαίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, οι επιδιορθώσεις και οι βελτιώσεις του χώρου και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ-θέρμανσης. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ώστε το ΚΝΚ να στεγαστεί σε κάποιο κτήριο του Δήμου Καλαμάτας ώστε να μπορεί να είναι βιώσιμο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε βάθος χρόνου. Θεωρούμε ότι είναι μια απαραίτητη δομή για την νεολαία και στα 7 χρόνια παρουσίας του έχει προσφέρει ευκαιρίες μάθησης δωρεάν, σε πάνω από 4500 άτομα και μάλιστα με μηδαμινό κόστος για το ελληνικό κράτος αλλά και αμελητέο κόστος για τα μέλη του. Παράλληλα έχει διοργανώσει δεκάδες εξωτερικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού σκοπού, ενώ έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλους τους ενεργούς φορείς της πόλης μας. Έτσι ζητάμε δημόσια την στήριξή σας για την επίτευξη του σκοπού της στέγασης της πρωτοβουλίας αυτής.

Το ΚΝΚ εκτός από την εκπαίδευση του μεγάλου αυτού αριθμού ατόμων είναι και μια ζωντανή διαφήμιση της πόλης μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για δομές νεολαίας και έχει αποσπάσει τα εύσημα φορέων και ατόμων για τον τρόπο που λειτουργεί καθώς και για αυτά που προσφέρει.

Ένας παράλληλος στόχος του ΚΝΚ είναι η αναγνώριση του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, η οποία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει καμία απολύτως στρατηγική για την νεολαία (δεν έχει οργανωμένο δίκτυο Κέντρων Νεότητας, Κέντρων Πληροφόρησης Νέων, Πολυδύναμα Κέντρα, δομές ενεργοποίησης της νεολαίας και δεν έχει αναγνωρίσει το επάγγελμα του διοργανωτή κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους – youth worker) και δεν προσφέρει οργανωμένες ευκαιρίες ενεργούς απασχόλησης στους νέους πολίτες της κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.