Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στην Καλαμάτα

0

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ & ΦΥΣΗ «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΒΑΣΙΛΗ ΡΟΥΒΑΛΗ.

Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και τη Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» διοργανώνει σεμινάρια δημιουργικής γραφής [συγγραφής στη μικρή φόρμα (διήγημα)], σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη. Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής απευθύνονται όχι μόνο σε εκκολαπτόμενους συγγραφείς, αλλά και σε όποιον θέλει να ακολουθήσει έναν δημιουργικό δρόμο αυτοβελτίωσης και ενσυναίσθησης.

Ο κύκλος των σεμιναρίων θα διεξαχθεί στον όροφο του “Vino Banko Tapas Bar” του Ηλία Μηλίτση, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (Διός Ιθωμάτα 6), ο οποίος φιλοξενεί αφιλοκερδώς τη δράση.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, στην Καλαμάτα, μέσα από έναν κύκλο τετράωρων μαθημάτων ανά 15 ημέρες (2 Κυριακές το μήνα) και θα διαρκέσουν 4 μήνες. Τα μαθήματα θα ξεκινούνε κάθε φορά στις 11:00 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 15:30, αφού θα μεσολαβεί 30λεπτο διάλλειμα.

Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται υποστηρικτικό υλικό (κείμενα, σημειώσεις, βιβλιογραφία) και τα μαθήματα θα υποστηρίζονται από προτζέκτορα και οθόνη.
Το κόστος συμμετοχής θα είναι 40 ευρώ /μήνα.
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Για δήλωση συμμετοχής, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6946096502 ή στο e-mail: nartura.association@gmail.com, με την ένδειξη «σεμινάριο».

Λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του σεμιναρίου:

Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθεί ο τρόπος προσέγγισης της λογοτεχνίας από τη σκοπιά του δημιουργού.
Μέσα από διηγήματα σημαντικών λογοτεχνών, θα εντοπιστούν οι αφηγηματικές τεχνικές, η αισθητική πρόταση, η στόχευσή τους προς τον αναγνώστη.

Θα αναλυθούν κείμενα και συγγραφικές επιλογές (Νίκος Καζαντζάκης, Θανάσης Βαλτινός, Λέων Τολστόι, Σάρα Κέιν, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Γκυ Ντε Μωπασάν, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης κ.ά.). Στην συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να γράψουν τα δικά τους διηγήματα στο πλαίσιο της εργαστηριακής επεξεργασίας (ανάγνωση, σχολιασμός, διορθώσεις), κατακτώντας έτσι τον θεωρητικό και πρακτικό προσανατολισμό της Δημιουργικής Γραφής.

Στο τέλος του σεμιναρίου και μετά από επιλογή κειμένων μπορεί θα δρομολογηθεί η έκδοση ανθολογίας διηγημάτων των συμμετεχόντων από τις εκδόσεις Γραφομηχανή, ενώ όλη η διδακτική ύλη, καθώς και η περίληψη του παρεχόμενου θεωρητικού σώματος, θα  δημοσιεύονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του σωματείου, καθώς και των εκδόσεων  «Γραφομηχανή».

Συνάντηση γνωριμίας

Όσοι ενδιαφέρονται ή όσοι θα ήθελαν να έχουν μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της δημιουργικής γραφής θα έχουν την ευκαιρία για μια συνάντηση γνωριμίας με τον συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα, στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια, δηλ. στο “Vino Banko Tapas Bar” του Ηλία Μηλίτση, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Εκεί θα συζητηθούν οι δομές του σεμιναρίου, το θεωρητικό υλικό, οι ασκήσεις γραφής κ.ά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.