Σεισμός 3,8 βαθμών στις 4:46′ το πρωί στη Μεσσηνία

0

Σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 04:46’ το πρωί, με επίκεντρο περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Μεσσήνης, στην Καλαμάτα, άλλα και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.

Η δόνηση, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία μέτρησης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε ως επίκεντρο την περιοχή 21 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Καλαμάτας (βόρεια της Βελίκας), ενώ το εστιακό της βάθος βρισκόταν στα 9 χιλιόμετρα.

Από τη σεισμική δόνηση, η οποία προκάλεσε αρχικά ανησυχία στους κατοίκους της προαναφερόμενης περιοχής της Μεσσηνίας, δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η δόνηση ήταν εντάσεως 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό της ήταν 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλαμάτας (37.0 χμ Δ της Σπάρτης και 178.8 χμ ΔΝΔ της Αθήνας), την περιοχή των Αρφαρών και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.