Σήμερα το επίδομα των 800 € προς τους οικοδόμους

0

Το τελευταίο κύμα πληρωμών των 800 €, που αφορά περίπου 160.000 εργαζομένους ειδικών κατηγοριών (ηθοποιοί, μουσικοί, οικοδόμοι, ξεναγοί, δασεργάτες, εργαζόμενοι στον αθλητισμό, εργαζόμενοι σε επίσχεση κα) είχε προγραμματιστεί και αρχικά ανακοινωθεί για τις 18 και 19 Μαΐου. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η πίστωση του ποσού σε πολλές περιπτώσεις θα γίνει τελικά έως σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι από όλες τις παραπάνω κατηγορίες εξαιρούνται όσοι είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας μισθωτού ή βοήθημα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενου (ασφαλισμένου του ΕΦΚΑ- τ.Ο.Α.Ε.Ε.) εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020. Εξαιρούνται επίσης όσοι είναι δικαιούχοι των 800 € για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες με έως 20 εργαζόμενους ή των 600 €για τους επιστήμονες.

Επιπλέον μέσα στην επόμενη εβδομάδα, δηλαδή έως τέλη Μαΐου θα πιστωθεί το ποσό στους δικαιούχους των 800 €, που δεν το έχουν λάβει έως τώρα λόγω λαθών (πχ λάθος IBAN) ή επειδή χρειάστηκε να γίνει διασταύρωση των στοιχείων τους και να διαπιστωθεί εάν όντως είναι δικαιούχοι.

Σε κάθε περίπτωση όσοι έχουν κάνει αίτηση θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι αυτή έχει υποβληθεί οριστικά, ότι έχουν δηλώσει σωστά στοιχεία, αλλά και ότι δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που χάνουν την αποζημίωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ειδικότερα για την αποζημίωση των 800 € (που δικαιούνται και ατομικές επιχειρήσεις) υπήρξαν και αρκετές αιτήσεις από Ανώνυμες Εταιρείες που εξαιρούνταν, από εταιρείες που απασχολούσαν πάνω από 20 εργαζόμενους, από εταιρείες που είχαν ΚΑΔ εκτός των πληττώμενων, επιχειρήσεις που δεν είχαν έσοδα το 2018 ή δεν είχαν προβεί στην υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ και επιχειρήσεις που ήταν σε αδράνεια.

Πηγή: naftemporiki.gr

μοιραστειτε το:

Comments are closed.