Π. Τατούλης: να κυριαρχήσει η συνεννόηση

0

Την ανάγκη «να κυριαρχήσει η συνεννόηση, η συνεργασία και ο πολιτικός ρεαλισμός στις σημερινές εξελίξεις, ιδιαίτερα στα σημαντικά θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μιλώντας στο Β’ Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι είναι «επιβεβλημένος ιστορικά ο πολιτικός ρεαλισμός των συνθέσεων και της συνεννόησης».

Στο συνέδριο που είχε θέμα «Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο “σύντομο” ελληνικό 20ό αιώνα» και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στην Καλαμάτα, ο κ. Τατούλης εστίασε την ομιλία του στα ιστορικά ορόσημα του 19ου και του 20ου αιώνα που διαμόρφωσαν την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε όλο το φάσμα της μετάβασης της χώρας, αποδεικνύοντας πώς οι δανειακές συμβάσεις και οι πτωχεύσεις της χώρας, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι τον 20ο αιώνα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και πώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σημερινή οικονομική κρίση.

Η διοργάνωση του συνεδρίου έγινε με πρωτοβουλία των Φοιτητών του Προπτυχιακού και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» με την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.