Π. Τατούλης: “Μοναχικός καβαλάρης, χωρίς χρίσματα”

0

Ως “μοναχικός καβαλάρης” αυτοχαρακτηρίστηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της σημερινής (9/10/18) παρουσίας του στην εκπομπή “Πρώτη Είδηση” της ΕΡΤ1, αναφορικά με την πολιτική πορεία του σημειώνοντας πως ποτέ δεν χρειάστηκε χρίσμα και ότι η παρουσία του στην Πελοπόννησο βασίζεται στις σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. “Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης, μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των πολιτών”, είπε ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μιλώντας στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με σταθερό σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.

tatoulhs ert 02

 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά» υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος έμεινε ζωντανή. «Ακραία φαινόμενα θα υπάρχουν από γεννησιμιού κόσμου. Η Πελοπόννησος δέχτηκε το κεντρικό βάρος του κυκλώνα Ζορμπά και μείναμε όρθιοι και στο θέμα των υποδομών, τραυματιστήκαμε αλλά μείναμε ζωντανοί», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα για την αντιπλημμυρική προστασία δεν μπορούν να λυθούν σε μία πενταετία».

Ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε ότι «η χώρα θα πρέπει να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, των κομμάτων όλων, να τηρήσουν το άρθρο 102 του συντάγματος που μιλάει για την αυτοτέλεια πολιτική και διοικητική της αυτοδιοίκησης. Και να μην παρεμβαίνουν πολιτικά στο θέμα αυτό».
Αναφέρθηκε ακόμη και στο ότι οι Περιφερειάρχες πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να νομοθετήσουν χωρίς τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.

«Το έχω θέσει στην Ένωση Περιφερειών, το δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι Περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νομοθετήσουν όπως γίνεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το βλέπει με επικίνδυνο τρόπο η κεντρική κυβέρνηση».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.