Π. Τατούλης: Για πολλοστή φορά ο κ. Νίκας ανακοινώνει τα ίδια έργα

0

Σημεία της σημερινής συνέντευξης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα σχολιάζουν με ανακοίνωσή τους η παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» και ο επικεφαλής της Πέτρος Τατούλης.

«Για πολλοστή φορά ο κ. Νίκας ανακοίνωσε την ένταξη των ίδιων έργων, για τα οποία επί 13 μήνες δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη παρέδωσε σχεδόν το σύνολο αυτών των έργων σε απόλυτη μελετητική ετοιμότητα». Κατηγορούν δε τον κ. Νίκα  πως «εφεύρει διάφορα πολιτικά τερτίπια προκειμένου σκόπιμα να καθυστερεί η ένταξη και η υλοποίηση τους».

Σε μια εποχή που οι πολίτες της Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραχώρησε ακόμη μια φορά συνέντευξη τύπου, χωρίς να πει απολύτως τίποτα για την λύση των προβλημάτων αυτών ή για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει προκειμένου να προτείνει ένα νέο διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο, εφόσον πλέον βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο με νέα δεδομένα.

Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Σε ό,τι αφορά την απρεπή συμπεριφορά σας και τις ύβρεις που εξαπολύετε στο Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον του τέως Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος” κ. Πέτρου Τατούλη, η απάντηση σας ήταν… απολύτως κατανοητή και αφοπλιστική, δηλώσατε χαρακτηριστικά “ό,τι είπα, είπα”».

  • Ειδικότερα, η ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου» και της Πέτρου Τατούλη, αναφέρει τα εξής:

«Για πολλοστή φορά ο κ. Νίκας ανακοίνωσε την ένταξη των ίδιων έργων, για τα οποία επί 13 μήνες δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη παρέδωσε σχεδόν το σύνολο αυτών των έργων σε απόλυτη μελετητική ετοιμότητα. Ο κ. Νίκας εφεύρει διάφορα πολιτικά τερτίπια προκειμένου σκόπιμα να καθυστερεί η ένταξη και η υλοποίηση τους.

Κύριε Περιφερειάρχα, γιατί καθυστερεί η ένταξη του έργου στον Ισθμό και η δημοπράτηση των οδικών αξόνων Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, που έχουν ήδη ενταχθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή; Γιατί λέτε ψέματα ότι η παράκαμψη των Λαγκαδίων εντάχθηκε στο ταμείο Aνάκαμψης; Όσον αφορά το… μεγαλειώδες σας έργο στη λίμνη Τάκα που θα γίνει παράδεισος και υδατοδρόμιο… Φανταζόμαστε ότι θα το καταφέρετε γρήγορα όπως άλλωστε κάνατε με το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Καλαμάτας… Σε ό,τι αφορά την παράκαμψη του Κάμπου – Σταυροπηγίου έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε με ποιον τρόπο έχουν αρθεί οι αντιδράσεις των κατοίκων.

Οι αναφορές του κ. Περιφερειάρχη στο θέμα της παραβατικότητας στην Πελοπόννησο και της κοινωνικής ένταξης των Ρομά συνάδουν απόλυτα με την υποκρισία και την πολιτική πρακτική Πόντιου Πιλάτου «νίπτω τας χείρας μου».

Για μία ακόμη φορά ακούσαμε τον καημό του… για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και την εμμονή του να μετατραπεί σε Νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19.  

Ο κ. Νίκας υπέπεσε πάλι στο μεγάλο λάθος να προαναγγείλει τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά τι θα ψηφίσουν τα μέλη της στη συνεδρίαση της, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι οφείλει να σέβεται τα Συλλογικά θεσμικά όργανα.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης, δράση η οποία ο κ. Νίκας την παρουσιάζει ως πρωτοποριακή, οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι αυτή η δράση εφαρμόζεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και μάλιστα με πολύ πιο γενναιόδωρη χρηματοδότηση.

Τα 80 εκατομμύρια ευρώ που δήθεν έδωσε για τον κορωνοϊό, δεν μας εξήγησε τι ακριβώς χρηματοδοτήθηκε και κυρίως εάν τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των Πελοποννησίων πολιτών.

Σε ό,τι αφορά το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των μονάδων. Μπράβο κ. Νίκα, μπορεί τα υπόλοιπα που είπατε να ήταν όλα «αέρας κοπανιστός», αλλά τουλάχιστον επιβραβεύτηκε η μεγάλη… προσπάθεια που έχετε κάνει τόσα χρόνια για να γίνει το συγκεκριμένο έργο!!!
Ξεχάσατε όμως να πείτε ότι δεν έχετε να υπογράψετε καμία σύμβαση γιατί η σύμβαση του μεγαλύτερου και σημαντικότερου έργου της Πελοποννήσου είχε, έχει και θα έχει την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη.

Υγ. Σε ό,τι αφορά την απρεπή συμπεριφορά σας και τις ύβρεις που εξαπολύετε στο Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον του τέως Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρου Τατούλη, η απάντηση σας ήταν… απολύτως κατανοητή και αφοπλιστική, δηλώσατε χαρακτηριστικά «ό,τι είπα, είπα».   

16.10.2020

“ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.