Π. Νίκας: Επιτίθεται σε Τατούλη, “θάβει” την Κυβέρνηση, εκθειάζει Σαμαρά!

0

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”

Με δεδομένη πλέον τη στήριξη του Παναγιώτη Νίκα από τη Νέα Δημοκρατία για την υποψηφιότητα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Καλαμάτας προσαρμοζόμενος στις ανάγκες του νέου του ρόλου, μιλώντας στο “protothema.g” (10/10/18) αλλάζει γραμμή πλεύσης, ανατρέποντας τη στάση που τηρούσε απέναντι στον Α. Σαμαρά, τον Π. Τατούλη και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση με τη στάση που τηρούσε μέχρι πρότινος,

  • Εκθειάζει τον Α. Σαμαρά, λέγοντας πως είναι από τους λίγους Πρωθυπουργούς “που άφησαν τη χώρα μας καλύτερη απ’ ό,τι την πήραν”, χαρακτηρίζοντας “ευεργετική” μάλιστα “τη θητεία του στην πρωθυπουργία σε πολλούς κρίσιμους τομείς”.
  • Ξεχνώντας τον πακτωλό χρηματοδοτήσεων κάνει λόγο για “καταστροφική τετραετία ΣΥΡΙΖΑ” με αναφορά,ως παραδείγματα, “στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην εμπέδωση ενός κλίματος ευταξίας και ασφάλειας”.
  • Επιτίθεται στον Π. Τατούλη μιλώντας για “κραυγαλέα αποτυχία” του και κατηγορώντας τον ότι «στο μόνο στο οποίο έχει “επιτύχει” είναι στα μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις και στην αναποτελεσματικότητά του σε όλους τους τομείς, που προσπαθεί να αποκρύψει με πλεόνασμα προπαγάνδας». Αναφέρει ακόμη ότι “με θλίβει διότι η Πελοπόννησος μοιάζει εγκαταλελειμμένη”, υποστηρίζοντας πως “η ανεργία καλπάζει, στις απορροφήσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ο τόπος μας συνεχώς συρρικνώνεται ακόμη και δημογραφικά”.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ

Το δημοσίευμα που έχει ως τίτλο «Παναγιώτης Νίκας: “Κλειδώνει” η υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μιλά για το ενδιαφέρον του ως προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εξαίρει το έργο Σαμαρά», αναφέρει τα εξής:

NIKAS_PRWTO-THEMA

 

«Τις επαφές του με την ηγεσία της ΝΔ σε ό,τι αφορά την προοπτική καθόδου του για υποψήφιος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο αν και υπάρχει προς το παρόν αναμονή, τη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά σε θέματα όπως η ΕΡΤ αλλά κι εν γένει στην πολιτική που ακολούθησε και τη σφοδρή του αντίθεση με τον Πέτρο Τατούλη τον οποίο χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό τονίζει σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας. Θεωρούμενος ως ο επικρατέστερος για να πάρει στήριξη από τη ΝΔ για τη σημαντική από πολιτικής άποψης αυτή περιφέρεια, ο κ. Νίκας επιβεβαιώνει ότι συναντήθηκε με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δίχως όμως να θέλει να προεξοφλήσει τις αποφάσεις του προέδρου της Ν.Δ.

“Η απόφαση είναι του κ. Μητσοτάκη και εννοείται ότι θα ήταν πολύ τιμητική για μένα μια τέτοια επιλογή” απαντά στο αν θα είναι ο υποψήφιος με τη ΝΔ περιφερειάρχης. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ίδιος ξεκθαρίζει πως “στην πολιτική κάποιες διαφωνίες συχνά διογκώνονται από τον Τύπο. Kαι επειδή πολλά έχουν γραφεί, θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, καθώς όλοι τελικά κρίνονται από τις πράξεις τους και το έργο που αφήνουν πίσω τους: Είναι λίγοι οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα που άφησαν τη χώρα μας καλύτερη απ’ ό,τι την πήραν. Και ως Μεσσήνιος, είμαι πραγματικά ευτυχής που ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Θα έλεγα μάλιστα ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία υπήρξε ευεργετική σε πολλούς κρίσιμους τομείς της χώρας μας και όχι μόνον στην οικονομία, κάτι που όλοι πια αντιλαμβάνονται μετά την καταστροφική τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και βέβαια στην εμπέδωση ενός κλίματος ευταξίας και ασφάλειας. Και ειλικρινά χαίρομαι, διότι το έργο που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζεται πλέον κάθε μέρα ολοένα και από περισσότερους Έλληνες”. Επίσης προσθέτει ότι οι σχέσεις είναι καλές “κι έτσι εύχομαι να είναι πάντα” συμπληρώνοντας ότι “ακόμη και οι εξελίξεις στην ΕΡΤ δικαιώνουν πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά μετά τα τελευταία γεγονότα και την αλληλλοσφαγή των φατριών που εγκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιομέγαρο για να στήσει ένα πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας”.

Αναφορικά με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρει ότι θα αποδειχθεί καταστροφική για την αυτοδιοίκηση. “Θα παραλύσει τη λειτουργία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθώς πολύ δύσκολα θα προκύπτουν πλειοψηφίες, ακόμη και για ελάσσονος σημασίας αποφάσεις. Η ψήφιση του Κλεισθένη από το ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την αμιγώς κομματική του στόχευση να ελέγξει την αυτοδιοίκηση ακόμη και ως μειοψηφία. Και δυστυχώς προβλέπω ότι θα αποδυναμώσει την αυτοδιοίκηση ως θεσμό. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαία την επιλογή αυτή. Δυστυχώς η Αριστερά ποτέ και πουθενά δεν αγάπησε και δεν προώθησε την αυτοδιοίκηση ως θεσμό γνήσιας έκφρασης των τοπικών κοινωνιών. Ο,τι δεν ελέγχει πλήρως η αριστερά, διαχρονικά προσπαθεί να το αποδυναμώσει και εντέλει να το καταστρέψει”. Ως προς τον Πέτρο Τατούλη ξεκάθαρα επιτίθεται αναφέροντας:

“Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τα θέματα της περιφέρειας. Και ειλικρινά με θλίβει διότι η Πελοπόννησος μοιάζει εγκαταλελειμμένη, ενώ είναι η περιφέρεια με τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλες τις άλλες της χώρας. Η ανεργία καλπάζει, στις απορροφήσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ο τόπος μας συνεχώς συρρικνώνεται ακόμη και δημογραφικά. Το μόνο στο οποίο έχει «επιτύχει» ο κ. Τατούλης είναι στα μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις και στην αναποτελεσματικότητά του σε όλους τους τομείς, που προσπαθεί να αποκρύψει με πλεόνασμα προπαγάνδας. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κραυγαλέας αποτυχίας του είναι, χωρίς άλλο, το εσωτερικό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου που παραμένει το χειρότερο της χώρας μας. Και σας τα λέω όλα αυτά με μια 25ετή, πια, πείρα στην αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, αντινομάρχης και επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας”».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.