Στα μουλωχτά οι εννέα προσλήψεις για τα ΚΔΑΠ

0

Με ρωτούσε συμπολίτης μας να του γνωρίσω τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τις τελευταίες προσλήψεις που αφορούσαν σε εννιά άτομα, εκπαιδευτές για τις δομές του ΚΔΑΠ της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ”. Δεν γνώριζα να του πω, αλλά του υποσχέθηκα ότι θα προσπαθήσω να μάθω. Ρωτώντας λοιπόν, έμαθα, ότι η προκήρυξη για τις θέσεις αυτές των εκπαιδευτικών αναρτήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων! Ναι, καλά διαβάζετε, την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2019, στο site της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ” (ενότητα “ενημέρωση”), στην οποία υπάγονται οι δομές των ΚΔΑΠ, όπου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί.

Αυτή είναι η δημοσιοποίηση στη σελίδα της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ” με ημερομηνία 24/12/2019

Δεν το είδαμε όμως να έχει αναρτηθεί ως είδηση στο site του Δήμου Καλαμάτας, έστω και εκείνες τις γιορτινές ημέρες που ο κόσμος έχει αλλού το μυαλό του. Ίσως γιατί δεν χωρούσε η προκήρυξη, αφού περίσσευαν οι αναρτήσεις για κάλαντα και ευχές (φωτογραφία). Ίσως πάλι, για να μην το μάθουν και πολλοί και δημιουργηθεί μέσα στις γιορτάδες συνωστισμός από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, μέσα στην αγωνία τους να πάνε έστω και ένα οκτάμηνο για τόσο δυσεύρετη τις ημέρες μας εργασία.

Ούτε όμως εκεί που βρίσκονται οι προκηρύξεις, στο site του Δήμου, την είδαμε αναρτημένη! Εκεί υπήρχαν μεταξύ άλλων η “Ορθή επανάληψη (23-12-2019) για δαπάνες για την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης αδέσποτων ζώων (2019)” (Φιλοξενία αδέσποτων ζώων)”, μια άλλη για “Προμήθεια ειδών ρομποτικής για ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας”, μια “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια αθλητικών ειδών για τις ανάγκες των ΚΔΑΠ”, αλλά καμία προκήρυξη για τις 9 προσλήψεις στα ΚΔΑΠ (της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ”).

Επειδή όμως ήταν υποχρεωτική η δημοσίευση και στον τοπικό τύπο, δόθηκε και εκεί. Πότε; Στις 28 Δεκεμβρίου του 2019! Εκείνες τις μέρες, της παραζάλης των εορτών, που κανείς δεν ρίχνει μάτια όχι στις μεσαίες σελίδες των εφημερίδων, όπου δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των 9 θέσεων εκπαιδευτικών για τα ΚΔΑΠ, αλλά ούτε και στις πρώτες. Με άλλα λόγια, οι αρμόδιοι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να μην έχει την πρέπουσα (ευρεία) δημοσιότητα η προκήρυξη. Γιατί; Μα θα είχαν τους λόγους τους.

Για να μην διαστρεβλωθούν τα γραφόμενα, αυτά δεν έχουν να κάνουν με τους 9 νεοπροσληφθέντες, αλλά με τον τρόπο που ακολουθήθηκε ως προς τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης.

Είναι εκείνο που λέμε ότι όλα έγιναν στα μουλωχτά. Αυτό είναι αυταπόδειχτο. Ας μας εξηγήσουν το γιατί όμως, το Δ.Σ. της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ” και η Δημοτική Αρχή, που της επιτρέπουν και ανέχονται οι μειοψηφίες, παρ’ ότι έχουν την πλειοψηφία στο Δήμο.

Και επί τη ευκαιρία σας θυμίζω ότι για τον έλεγχο της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ” “έσπασε” πριν καλά καλά ξεκινήσει η συνεργασία των παρατάξεων του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου και της Μαρίας Οικονομάκου. Όπως πλέον είναι γνωστό, ο δήμαρχος για να έχει τον ελεγχο της “ΦΑΡΙΣ” έδινε μόνο την προεδρία στην κυρία Οικονομάκου, η οποία όμως, ζητούσε να έχει την πλειοψηφία στην Επιχείρηση, υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν η αρχική η προεκλογική συμφωνία.

Περιττό, βέβαια, να αναφερθούμε στο γιατί ήθελε τον έλεγχο και στην Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ” ο κ. Βασιλόπουλος.
Περιττό!

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.