Πώς ο Π. Νίκας μεθοδεύει τη διαδοχή του και ο κίνδυνος για τη “Ν.Δ.”

0

Με τον Παναγιώτη Νίκα να επιχειρεί να καθορίσει τις μετά αυτόν εξελίξεις στο δήμο Καλαμάτας, κρυπτόμενος πίσω από τον Παύλο Μπουζιάνη, τον οποίον, αφού προώθησε προ διμήνου στην Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρεί -με τη βοήθεια τριών αντιδημάρχων και έξι συνολικά δημοτικών συμβούλων καθοδηγώντας τους- να τον επιβάλλει ως υποψήφιο δήμαρχο.

Ο κ. Νίκας, αφού υποκλίθηκε όπου έπρεπε για να πάρει το χρίσμα απο τη Ν.Δ. για υποψήφιος Περιφερειάρχης, άρχισε να δρομολογεί τις εξελίξεις στο Δήμο εν κρυπτώ και παραβύστω, αποφεύγοντας να δώσει επισήμως και φανερά το “δακτυλίδι διαδοχής”, για δύο κυρίως λόγους: Αφενός για να μην δημιουργήσει τριγμούς και αντιδράσεις στη δημοτική ομάδα και φέρει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα και αφετέρου για να μη προκαλέσει εχθρούς στην προσωπική του πορεία προς την Περιφέρεια ως υποψήφιος, καθώς η κάθε ψήφος είναι πολύτιμη.

Και μέσα σε αυτό το διαταρασσόμενο ως προς την ενότητα κλίμα στην παράταξη Νίκα, αποφεύγεται συστηματικά απάντηση στην πρόταση της αποφασισμένης αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου -που διεκδικεί τη δημαρχία με καθαρή θέση- για “τη διενέργεια δημοσκόπησης μεταξύ εκείνων που θα δηλώσουν ενδιαφερόμενοι”.

Η οποία όμως καθιστά σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά της μετά από δημοσκόπηση και μόνο αν “όλοι θα πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμά του συντασσόμενοι με αυτόν ή αυτήν που θα αναδείξει η δημοσκόπηση”.

Όπως είναι γνωστό, η Μαρία Οικονομάκου -με 12ετή εμπειρία στο Δήμο Καλαμάτας, το οποίο υπηρέτησε και ο πατέρας της Ηλίας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου- βρίσκεται εδώ και χρόνια πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και θα μπορούσε απλά και μόνο με την επιβολή του να πάρει το χρίσμα, σαν αντιστάθμισμα της απαραίτητης “ευλογίας” του για την υποψηφιότητα του κ. Νίκα ως Περιφερειάρχη.

Προτίμησε όμως τις καθαρές διαδικασίες και δείχνοντας να μην φοβάται τη δημοσκόπηση, πρότεινε τη συγκεκριμένη λύση, επειδή, όπως σημείωσε στην αρχική δήλωσή της προς το “Θάρρος”, με την οποία γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της για το Δήμο, “θέλω να ενώνω και όχι να προκαλώ τριγμούς ή διαιρέσεις, με ανθρώπους που συμπορεύθηκα επί πολλά χρόνια μαζί…”.

Επειδή επίσης επιχειρείται να περάσει ο κ. Νίκας και οι αντιδήμαρχοι που έχει στρατεύσει για την ευόδωση της επιθυμίας του, ότι δήθεν η “Νέα Δημοκρατία” καταλήγει στο πρόσωπο του κ. Μπουζιάνη, πηγή από την Πειραιώς, έχουσα σχέση με την Καλαμάτα, πληροφορούσε ότι επιθυμία του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η υποψηφιότητα της Ελένης Αλειφέρη, για έναν τουλάχιστον λόγο: Ως ηθική “αποζημίωση” για τα όσα έχει υποστεί με τη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη. Η Ν.Δ. όμως καθώς, όπως έχει δηλωθεί, δεν θα δώσει χρίσματα παρά μόνο σε λίγους πολύ μεγάλους Δήμους, προφανώς και δεν μπορεί να παρέμβει, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι θα γίνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα από εκεί που φαίνεται να οδηγούνται με τις κινήσεις του κ. Νίκα.

Η κα Αλειφέρη, μετά από 21/2 θητείες δημάρχου στο Δήμο Μελιγαλά -χάνοντας τη δημαρχία από τον Φιλ. Μπάμη το 2010- και νυν αντιπεριφερειάρχης, αν και ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα Δημάρχου στο Δήμο Καλαμάτας, εκδηλώνοντας την επιθυμία της με διαρροές στα ΜΜΕ, δείχνει να αποδέχεται -με τις όποιες παρατηρήσεις της- τη δημοσκόπηση. Δεν βγαίνει όμως να το δηλώσει επωνύμως, καθαρά και ξάστερα.

Για όλα αυτά προφανώς και υπάρχει εξήγηση. Κι αυτή δεν μπορεί παρά να είναι η αδυναμία να αντιμετωπιστεί ευθέως με δημοσκόπηση η Μαρία Οικονομάκου η οποία ήταν διαφορά πρώτη σε σταυρούς προτίμησης (1.941) το 2014 (δείτε εδώ τις ψήφους των υποψηφίων της παράταξης Νίκα)

Εν κατακλείδι, κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει εκείνο που σημειώνει η κα Οικονομακου στη δήλωσή της, ότι “τον πρώτο λόγο, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα πολιτικά προβλήματα, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, πάντα, την άποψη των πολιτών και της κοινωνίας”. Στο κάτω κάτω, η αντιδήμαρχος δηλώνει αποφασισμένη να θέσει υποψηφιότητα δηλώνοντας πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά της μόνο μετά από τη “διενέργεια δημοσκόπησης μεταξύ εκείνων που θα δηλώσουν ενδιαφερόμενοι” και αν “όλοι θα πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμά του συντασσόμενοι με αυτόν ή αυτήν που θα αναδείξει η δημοσκόπηση”.

Μένει λοιπόν να δούμε, πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η αποφασιστικότητα της Μαρίας Οικονομάκου από τις άλλες ενδιαφερόμενες από το χώρο της Ν.Δ. πλευρές για το Δήμο Καλαμάτας. Και κυρίως, πόσο θα επιμείνει ο κ. Νίκας στην τακτική που μεθοδεύει, επωμιζόμενος το κόστος ενδεχόμενης απώλειας του Δήμου για τη “Νέα Δημοκρατία”

Γ. Ν. Ξ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.