Πώς αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο της Καλαμάτας

0

Τις τελευταίες εξελίξεις μέσω των οποίων αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας, παρουσιάζει ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην εννέα σημείων ανάρτησή του ο κ. Μπέζος αναφέρει ότι:

1. Παραλάβαμε σήμερα τους διορισμούς για 2 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ αποκλειστικά για το ΤΕΠ, 1 καρδιολόγου και 1 ορθοπεδικού, ενώ αναμένονται κι άλλων 6 διαφόρων ειδικοτήτων

2. Παρουσιάστηκαν σήμερα οι πρώτες 2 ειδικευόμενες νοσηλεύτριες που θα εκπαιδευτούν για τους επόμενους 18 μήνες στην επείγουσα ιατρική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

3. Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, οι οποίες ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

4. Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της Ψυχιατρικής Κλινικής με τη δημιουργία χώρων εργοθεραπείας.

5. Παραλαμβάνεται μέσα στην εβδομάδα από το Υπουργείο Υγείας, ένα ολοκληρωμένο πακέτο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού απαρτιζόμενο από 6 κλίνες ΜΕΘ, 6 αναπνευστήρες και 6 μόνιτορ με κεντρικό σταθμό για την δημιουργία Υπομονάδας ΜΑΦ μέσα στην Καρδιολογική Κλινική.

6. Προχωρά η διαδικασία για την έγκριση άδειας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου. Τις επόμενες ημέρες προσλαμβάνονται ιατρός καρδιολόγος με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών και ένας θωρακοχειρουργός.

7. Ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές εκκρεμότητες στο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 100 ηλεκτρικών κλινών π/υ 380.000€ και τους επόμενους 2 μήνες παραλαμβάνονται.

8. Προχωρούν οι παρεμβάσεις και οι προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του ορισμού του Νοσοκομείου μας ως Νοσοκομείο Covid-19.

9. Εντυπωσιακά μικρότεροι είναι οι χρόνοι που απαιτούνται για την αποτελεσματική και ποιοτική αποστείρωση των χειρουργικών εργαλείων, ύστερα από 2 μήνες λειτουργίας από την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης π/υ 450.000€ μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens και Ελληνικού Δημοσίου.

  • Δείτε στη συνέχεια την ανάρτηση του διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γ. Μπέζου:
μοιραστειτε το:

Comments are closed.