Πύλος: Ο 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

0

Ο 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/3/19) το πρωί στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε Μάρτιο σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας.

Στην εκδήλωση, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στον Γάλλο Φιλέλληνα Δημοσιογράφο Ρενέ Πυώ, συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο Μαραθώνιος έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος στις 11το πρωί και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στην οικία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, όπου φιλοξενείται η έκθεση της συλλογής χαρακτικών του Ρενέ Πυώ.

Με την ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του Ρενέ Πυώ με τίτλο «Ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα», τα παιδιά ξεδίπλωσαν το πολύγλωσσο ταλέντο τους και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που τους παρακολουθούσε. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών της οργανωτικής επιτροπής και καθηγητών της γαλλικής γλώσσας, Μυρσίνης Σπανού, Αριστοξένης Καδή και Κυριάκου Καμπάδαη, καθώς και της συντονίστριας της εκδήλωσης Χριστίνας Πόπορη, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης εμψύχωναν τα παιδιά στην παρθενική τους ανάγνωση μπροστά σε κοινό.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης χαιρετίζοντας την εκδήλωση δήλωσε πως θα είναι πάντα δίπλα σε όλους όσους προσπαθούν, μέσω πολιτισμικών δράσεων, να αναπτύξουν και να προβάλλουν την παιδεία και τον πολιτισμό στον τόπο μας. «Χαίρομαι γιατί μέσα από τη σημερινή εκδήλωση φαίνεται για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον του Δήμου μας και άρα του τόπου μας για τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.