Πύλος: Κέντρο Πολιτισμού το παλαιό Γυμνάσιο

0

Την έγκριση της χρηματοδότησης της ανακατασκευής του παλαιού Γυμνασίου – Λυκείου Πύλου και τη μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού.υπέγραψε, όπως ανακοινώθηκε, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, είναι από τους πρώτους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης, η οποία εγκρίθηκε και περιλαμβάνει, όπως ανακοινώθηκε, τις παρακάτω νέες χρήσεις για το παλαιό γυμνάσιο:

  • Δημιουργία μικρού συνεδριακού κέντρου πολλαπλών χρήσεων
  • Δημοτική βιβλιοθήκη
  • Χώρο πολιτιστικών εκθέσεων κτλ (πολιτιστικό κέντρο)
  • Στέγαση Δημοτικής Φιλαρμονικής για πρόβες και συναυλίες
  • Μαθήματα της Δημοτικής Φιλαρμονικής και χώρο εκπαίδευσης
  • Βοηθητικό χώρο εστίασης για τις ανάγκες λειτουργίας

Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία»,  προϋπολογισμού 2.240.000€ και περιλαμβάνεται η υλοποίηση των οριστικών μελετών,  η ανακατασκευή του κτιρίου, καθώς και η προμήθεια του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη νέα του λειτουργία.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζοντας την ικανοποίησή του δήλωσε τα εξής: «Με την επανάχρηση του κτιρίου του Παλαιού Γυμνασίου Πύλου και την μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού, συμπληρώνεται  η φυσιογνωμία της πόλης . Η συνεργασία του Δήμου μας με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συνεχίζεται και σε αυτό το σημαντικό έργο. Για μας ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και στόχος μας είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση όλων των μνημείων μας. Επιτέλους η Πύλος θα αποκτήσει το δικό της πολιτιστικό κέντρο».

Με την ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτηρίου, πέρα από τη στέγαση των ήδη υπαρχουσών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη νέων, προβλέπεται η δημιουργία μίας αίθουσας παρουσιάσεων και δραστηριοτήτων, που θα λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο, το οποίο έλλειπε από την πόλη της Πύλου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.