Πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Δ.Ε. Πεταλιδίου

0

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα Δευτέρα (26/8/19), λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Πεταλιδίου Μεσσηνίας, στην τοπική κοινότητα Κόκκινου (προς Λυκίσσα). Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες, 9 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη τύπου «πετζετέλ» (PZL).

Δείτε το σχετικό tweet του Πυροσβεστικού Σώματος

55 ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 7 το απόγευμα της 25-08-2019 έως και την αντίστοιχη ώρα σήμερα (26-08-2019), «εκδηλώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 672 πυροσβέστες, 260 οχήματα, 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 5 Ε/Π, 2 A/Φ καθώς και 5 PZL. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις».

Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης οι Πυροσβεστικές αρχές απευθύνουν έκκληση στους συμπολίτες μας:

«Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112

Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.