Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Πύλο

0

Αψηφώντας την κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας», κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Πύλου – Νέστορος γιόρτασαν το έθιμο των Θεοφανείων.

Στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή και με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, το ποίμνιο μετέβη στο ιστορικό λιμάνι της Πύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Το έναυσμα για τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα δόθηκε από τον Ιερέα, με τη συνοδεία του Δημάρχου και των εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, στην «Βασιλική» Σκάλα του Παλαιού Λιμανιού.

Από τη Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Πύλο

Τολμώντας να πάνε κόντρα στο τσουχτερό κρύο και τους βοριάδες, κολυμβητές και κολυμβήτριες βούτηξαν στα φουρτουνιασμένα νερά, για τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ευχόμενος χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη, δήλωσε: «Ο εορτασμός των Θεοφανείων, συνδέεται άρρηκτα με την παράδοση κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού και την εγκαρτέρηση με την οποία οι πιστοί τολμούν να πέσουν στα παγωμένα νερά για να πάρουν την ευλογία του και να την σκορπίσουν σε όλους μας κάθε χρόνο, αναγνωρίζεται η πίστη μας και η ελπίδα ότι ο Θεός είναι στο πλάι μας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συνδημότες μας το φως της πίστης αυτής, να φωτίσει τον δρόμο όλων μας για την εδραίωση της αγάπης, της αλληλεγγύης και του κοινού καλού».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.