Πρόταση 1 εκ. € για τις εκδηλώσεις εορτασμού του 1821

0

Στο υπουργείο Εσωτερικών θα παραδώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαρτίου, το τεχνικό δελτίο της πρότασης της Περιφέρειας που αφορά στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από το 1821, για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός των δράσεων ανέρχεται σε περίπου 1.00.000 €, με αυτές να αφορούν όλη την Περιφέρεια, εστιάζονται ωστόσο σε περιοχές ιστορικών γεγονότων, όπως λ.χ. Βαλτέτσι, Δημητσάνα, Δερβενάκια, Πολιανή, Μάνη. Σε αυτές περιλαμβάνονται πολλές με κυρίως ψηφιακό χαρακτήρα, καθώς και η παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το έργο “Καποδίστριας”, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το ΔΗΠΕΘΕΚ και τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Περιλαμβάνεται επίσης και η μετάβαση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην φετινή 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης -εφόσον πραγματοποιηθεί, κάτι που εξαρτάται από τις εξελίξεις με την πανδημία της covid 19- όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι τιμώμενη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Για το περιεχόμενο της πρότασης είναι ενήμερη και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.