Πρόταση ψηφίσματος κατά της κατάργησης του “ΦιλόΔημου”

0

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ Καλαμάτας της 2/12/2019, η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» κατά της κατάργησης του προγράμματος «ΦιλόΔημος», το οποίο -όπως αναφέρεται- «αποτέλεσε ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απελευθερωμένο από κυβερνητικές χειραγωγήσεις».

Η πρόταση ψηφίσματος έχει ως εξής:

“Ο Φιλόδημος αποτέλεσε ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απελευθερωμένο από κυβερνητικές χειραγωγήσεις.

Με την κατάργηση του Φιλόδημου κινδυνεύουν να μην εκτελεστούν σημαντικά έργα του Δήμου Καλαμάτας (προπονητήριο, κεντρικός αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα, βελτίωση αγροτικών δρόμων και άλλα έργα).

Ως δημοτικό συμβούλιο ζητάμε την ξεκάθαρη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για την άμεση υλοποίηση όλων των έργων του Δήμου Καλαμάτας που έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα στον Φιλόδημο. Παράλληλα να εξασφαλιστούν επί μονίμου βάσεως οι απαιτούμενοι πόροι για την επιτέλεση των έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.