Πρόταση  για προμίσθωση των ταξί στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

0

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Να προταθεί νομοθετική τροποποίηση που να επιτρέπει στα ταξί που βρίσκονται στην κοινή έδρα του αεροδρομίου της Καλαμάτας να εκτελούν νόμιμα δρομολόγια με προμίσθωση αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και της παράταξης της πλειοψηφίας.

«Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία πολιτική μας προτεραιότητα, για την οποία έχουμε επενδύσει σημαντικότατους πόρους. Αποτέλεσμα αυτού είναι ένα εντελώς άγνωστο αεροδρόμιο μέχρι το 2011, σήμερα να αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της χώρας και κρίσιμο πυλώνα της περιφερειακής μας οικονομίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και πρόσθεσε:

«Με την παρέμβασή μας αυτή, η οποία δεν είναι τωρινή, αλλά έχει ξεκινήσει με ενέργειές μας εδώ και πολλούς μήνες, θέλουμε να δοθεί λύση από την Κυβέρνηση σε ένα πρόβλημα που άπτεται τόσο των πολιτικών μεταφοράς, όσο και του τουριστικού μας προϊόντος».

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι σε ότι αφορά την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στόχος της Περιφέρειας είναι να αξιοποιηθεί το μοντέλο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το οποίο η κυριότητα παραμένει στο δημόσιο και οι επενδύσεις στον τομέα του επιχειρείν θα γίνουν από τον ιδιώτη, ο οποίος θα ελέγχεται με ρήτρες από το δημόσιο.

Η ΠΡΟΜΙΣΘΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΦΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας, όσον αφορά στην προμίσθωση των ταξί, με αποφάσεις των νομαρχών Μεσσηνίας, Νίκου Παπαδόπουλου (μετακλητού) και του  Δημήτρη Δράκου (αιρετού), από τον Αύγουστο του 1992 έως τον ;αντίστοιχο μήνα του 2001. έχει καθοριστεί ως Περιοχή Κοινής Λειτουργίας.. Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές στο αεροδρόμιο μπορούν να δουλέψουν τα ταξί Καλαμάτας, Μεσσήνης, Αντικάλαμου, Σπερχογείας, Θουρίας, Μικρομάνης, Αρι, Αιθαίας και Ανθειας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου όμως, σ’ ό,τι αφορά στην προμίσθωσημόνο ένα ταξί λειτουργεί νόμιμα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.