Πρόταση απόδοσης τιμής προς τον Μίκη Θεοδωράκη

0

Από το διοικητικό συμβούλιο του «Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη – Ζάτουνας», με την ευκαιρία των τα 95ων γενεθλίων του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, απεστάλη προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κώστα Τασούλα, επιστολή, με την οποία προτείνεται «μια τιμητική συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου απόδοσης τιμής προς τον Μίκη».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
Σήμερα 29 Ιουλίου 2020, είναι τα 95α γενέθλια του μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης όλων των Ελλήνων, αποτελεί την όρθια συνείδηση του Έθνους. Με το τεράστιο μουσικό, πνευματικό και πολιτικό του έργο, για δεκαετίες ολόκληρες, συνέβαλε τα μέγιστα στους αγώνες και στο φρόνημα των Ελλήνων για δημοκρατία, ελευθερία, ειρήνη και πρόοδο. Με το έργο και την δράση του, λάμπρυνε την Ελλάδα, σε όλη την οικουμένη.

Το διοικητικό συμβούλιο του «Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη – Ζάτουνας», έχει το τιμητικό προνόμιο, αδιάκοπα να προσπαθεί και να εργάζεται, να προβάλει μέσα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, τις αέναες και διαχρονικές αξίες, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του πατριωτισμού. Το έργο, οι ιδέες και η δράση του Μίκη Θεοδωράκη, για δεκαετίες, αποτέλεσαν και αποτελούν μέρος του πατριωτικού και δημοκρατικού φρονήματος, του κάθε Έλληνα.

Από αφορμή, τα 95α γενέθλια του, σήμερα, απευθυνόμαστε, σε εσάς, και στο πρόσωπό σας, σε όλο το Κοινοβούλιο, για να σας διατυπώσουμε μία πρόταση – πρωτοβουλία του Κοινοβουλίου, για απόδοση τιμής στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, στη διάρκεια του 2020, με δεδομένο ότι για αρκετά χρόνια διετέλεσε και μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το 2020, είναι έτος τιμής για τον Μίκη Θεοδωράκη. Το έχει εξαγγείλει η υπουργός Πολιτισμού, αλλά και το πράττουμε και εμείς αυτοτελώς με απόφαση της πρόσφατης γενικής μας συνέλευσης, για σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες καθ’ όλο το 2020.

Πιστεύουμε, ότι μια από τις κορυφαίες πρωτοβουλίες, απόδοσης τιμής προς τον Μίκη, μέσα στο 2020, θα ήταν μια τιμητική συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου παράλληλα, κάτι τέτοιο, θα ήταν και μία ευκαιρία, στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε ως χώρα και έθνος, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μετατρέψουν το βήμα τιμής προς τον Μίκη, ευκαιρία οικουμενικής ομοψυχίας και ενότητας.

Αξιότιμε πρόεδρε, είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε γενικότερα για τις δραστηριότητες μας και να αναζητήσουμε πιθανά άλλα πεδία κοινών πρωτοβολιών.

Ζάτουνα, 29 Ιουλίου 2020

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ TOΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – ΖΑΤΟΥΝΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παρασκευάς Ν. Παρασκευόπουλος
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ευγενία Γ. Δημητρακοπούλου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.