Πρόσκληση των Ρομά στους υποψηφίους δημάρχους

0

Σε ανοιχτή συζήτηση, παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καλεί ο «Σύλλογος Ελλήνων Αθιγγάνων Φυλή Χαλκιδέων – Συνοικισμός Αγίας Τριάδος» τους υποψηφίους Δημάρχους για το Δήμο Καλαμάτας, την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 στις 2 μετά το μεσημέρι στον καταυλισμό τους, στην Αγία Τριάδα.

«Ενόψει λοιπόν των αυτοδιοικητικών εκλογών θέλουμε τη δική σας θέση και δέσμευση για τα προβλήματά μας», αναφέρεται στο έγγραφο προς τους υποψηφίους δημάρχους, που κοινοποιείται στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και στο οποίο σημειώνεται ότι «το κάλεσμά μας δεν αφορά μόνο στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδος, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας όπου υπάρχουν και λοιπές φυλές Ρομά».

Η επιστολή προς τους υποψηφίους έχει ως εξής:

«Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από τρεις δεκαετίες, με τη βοήθεια τριών συμπολιτών μας (Γεωργία Φάσσου, Χαρά Κιουρή, Γιάννη Μπιτσάνη) καταφέραμε και ιδρύσαμε το Σύλλογό μας « Σύλλογος Ελλήνων Αθιγγάνων Φυλή Χαλκιδέων – Συνοικισμός Αγίας Τριάδος»

Σας καλούμε λοιπόν τη Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 2μ.μ. στον καταυλισμό μας σε μια ανοιχτή συζήτηση παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το πρόβλημα των Τσιγγάνων δεν ανήκει μόνο στη διεθνή χάρτα των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, αλλά πλέον ανήκει και στα δικά μας χέρια.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ειδική Γραμματεία για τους Ρομά του Υπουργείου Εργασίας παρέχει όλα τα εργαλεία στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την επίλυση των προβλημάτων μας σε όλους τους τομείς και ειδικότερα όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης (στέγαση, κατάλληλες υποδομές) και στην πρόσβαση στην εκπαίδευση που θα οδηγεί στην απασχόληση.

Από πλευρά μας δεσμευόμαστε για την ενεργή συμμετοχή μας στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην κοινότητα των Ρομά αλλά και τη διάθεσή μας να συμβάλουμε όλοι για το καλό της πόλης μας.

Ενόψει λοιπόν των αυτοδιοικητικών εκλογών θέλουμε τη δική σας θέση και δέσμευση για τα προβλήματά μας.

Το κάλεσμά μας δεν αφορά μόνο στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδος, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας όπου υπάρχουν και λοιπές φυλές Ρομά.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος του Συλλόγου

Βασίλης Δημητρίου»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.