Πρόσκληση Μ. Οικονομάκου για δημοσκόπηση

0

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 12 ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ

Για “διαρροές, ψιθύρους, μεθόδους τεχνητών εντυπώσεων, εργαλεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης”, μίλησε σήμερα Δευτέρα (11/2/19) η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, κατά την παρουσίαση 12 ακόμα υποψηφίων του συνδυασμού της “Καλαμάτα, ΞΕΚΙΝΑΜΕ”, στον Πολυχώρο Α49, στην Καλαμάτα, αποκρούοντας τέτοιες μεθόδους, όπως είπε, ενώ σημείωσε με έμφαση: “Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία στο Δήμο Καλαμάτας, πολιτεύθηκα με εντιμότητα και ήθος, σεβασμό απέναντι στο συνδημότη και καθαρότητα στην εκφορά των πολιτικών μου απόψεων. Το ίδιο, βέβαια, θα κάνω και τώρα, διεκδικώντας το Δήμο Καλαμάτας, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν έχω τη βούληση και τη δύναμη, εγώ και το επιτελείο μου, να υπερασπιστούμε την πορεία του συνδυασμού μας προς τις εκλογές, απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης των εκλογέων”.

Κλείνοντας την ομιλία της η κα Οικονομάκου ζήτησε μάλιστα “από όλους τους συνυποψηφίους μου, για λόγους αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας, να χρηματοδοτήσουμε από κοινού έρευνα πρόθεσης της κοινής γνώμης, που θα ανατεθεί σε έγκυρη εταιρεία δημοσκοπήσεων, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν δημόσια από τα τοπικά ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Ο συνδυασμός μας δηλώνει πρώτος συμμετοχή στη διαδικασία αυτή. Αναμένουμε και από τους άλλους την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας”.

Στην αρχή της ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι “στο αυτοδιοικητικό πεδίο, που είναι κατεξοχήν προνομιακός χώρος ανάδειξης στελεχών της τοπικής κοινωνίας, καθένας από εμάς, συμπληρώνοντας ένα κύκλο προσφοράς και παρουσίας, θα πρέπει είτε να κρίνεται εξελισσόμενος, είτε να αποσύρεται τιμώμενος”, για να προσθέσει: “Δεν δέχομαι την επαγγελματοποίηση της πολιτικής και πιστεύω βαθιά ότι η μονιμότητα δεν οδηγεί αναγκαστικά στην απόκτηση εμπειρίας. Και το αντίστροφο, η επίκληση της εμπειρίας δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογητικό άλλοθι μονιμότητας στα δημοτικά πράγματα”.

Συνεχίζοντας η κα Οικονομάκου, σημείωσε με νόημα: “Η πολιτική μου αντίληψη δεν θα μπορούσε να υπηρετηθεί στο πλαίσιο του Δήμου Καλαμάτας, παρά μόνο με αυτόνομη δημοτική πορεία. Πορεία, που θα μου παρείχε την ελευθερία επιλογής προσώπων, χωρίς τις δεσμεύσεις που αναγκαστικά θα επέβαλε η συμμετοχή μου στη διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής μεταξύ των συμβούλων της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας. Η ίδια η κίνησή μου να τεθώ επικεφαλής του νέου συνδυασμού μας «Καλαμάτα, ΞΕΚΙΝΑΜΕ», δείχνει, νομίζω, καθαρά, ότι είναι προϊόν πολιτικής θέσης και όχι απόρροια προσωπικής μου φιλοδοξίας. Είναι, επομένως, προσωπική μου απόφαση και πολιτική επιλογή να στελεχώσω το ψηφοδέλτιό μου, κατά πρώτιστο λόγο, από ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά, αν και χωρίς εμφανή προηγούμενη ενασχόληση με την ενεργό πολιτική […] Διαφορετικά, εκ των πραγμάτων, τα καινούργια πρόσωπα σε ένα ψηφοδέλτιο θα ήταν, ουσιαστικά, απλό συμπλήρωμα δίπλα στους παλιότερους συνυποψηφίους τους”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Οικονομάκου αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή του Ταϋγέτου και τις πρωτοβουλίες που ανακοινώνονται για την αντιμετώπισή τους, τις οποίες –όπως είπε- παρακολουθεί με προσοχή και σημείωσε: «Πέρα, όμως, από τα άμεσα μέτρα πυροσβεστικού χαρακτήρα, η κατάσταση θέλει συνολική πρόβλεψη θεραπείας. Αν τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου δεν τον δούμε ως πρόσκληση ανάπτυξης, ανάλογης με αυτή που έχει ήδη υπάρξει στην παράκτια ζώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος με την τουριστική μονάδα του Costa – Navarino, αλλά και με αυτή που προοπτικά ανοίγεται σε όλη την παραθαλάσσια περιοχή του νομού μας, τότε νομίζω, πραγματικά, ότι δεν προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες”.

 • Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της υποψηφίας Δημάρχου Μαρίας Οικονομάκου.

Οι νέοι υποψήφιοι που ανακοίνωσε σήμερα η κα Οικονομάκου είναι οι εξής:

 1. Γαλάνη Τσιμικλή Νικολέττα, Ασφαλιστικός Πράκτορας
 2. Δημητρακοπούλου Ευτυχία, Σοπράνο -Φλαουτίστας, Μέλος και Διδάσκαλος Ωδείου & Φιλαρμονικής
 3. Ζεμπίλας Ιωάννης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 4. Καρούνος Γιώργος, Οικονομολόγος
 5. Κωστόπουλος Παναγιώτης [Τάκης], Συνταξιούχος Τραπεζικός
 6. Λιάβαρη Βενετία, Ιδιωτική Υπάλληλος
 7. Μακρή Έλβα, Διπλωματούχος Περιβαλλοντολόγος Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών
 8. Μητροπούλου Βασιλική, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
 9. Μιχαλόπουλος Λυκούργος, Αγρότης
 10. Μπρεζεράκος Θεόδωρος, Επιχειρηματίας στον Τομέα Τουρισμού
 11. Ράλλη Μαρία, Προϊσταμένη Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Νοσοκομείου Καλαμάτας -Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 12. Χριστοφίδη Θάλεια, Ιδιωτική Υπάλληλος Αποφ Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΤΕΙ Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.