Πρόσκληση εργατικών σωματείων σε σύσκεψη

0

Σύσκεψη οργανώνει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, την Τετάρτη 14 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στον αίθριο χώρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας για «να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα, να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών και καλεί σ’ αυτήν τα σωματεία της Μεσσηνίας.

Η σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας έχει ως εξής:

«Κάλεσμα σε σύσκεψη των σωματείων την Τετάρτη 14 Απρίλη 7μμ στον αίθριο χώρο της περιφέρειας

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών. Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν κορυφαίο χτύπημα στα δικαιώματά μας και στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης, αλλά και στη δράση των Συνδικάτων. Βαφτίζουν “πρόοδο” το ξήλωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες καθημερινά εκτός ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εκρηκτική, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ενώ οι προσλήψεις είναι δραματικά ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας η κατάσταση είναι εκρηκτική, σύμφωνα με τις καταγγελίες των υγειονομικών και των σωματείων τους υπάρχει υποστελέχωση κατά 40% σε σχέση με το οργανόγραμμα του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα με την επέκταση της κλινικής Covid υπολειτουργούν οι υπόλοιπες κλινικές με μείωση των χειρουργείων κατά 80% και κατά 40% των τακτικών ιατρείων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο τα Σωματεία της περιοχής να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Απευθύνουμε, πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της Μεσσηνίας, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, την Τετάρτη 14 Απρίλη στις 7:00 μ.μ., στον αίθριο χώρο της περιφέρειας (πρώην Νομαρχία).

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.