Πρωταθλητής ο νεαρός Μ. Σούμπλης στο Μπριτζ

0

Πρωταθλητής στο (νεανικό) μπριτζ, στην κατηγορία 1-11, αναδείχθηκε ο αθλητής του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας Μιχάλης Σούμπλης (15 ετών) -με συμπαίκτη τον Ιάσονα Ηρακλή Παπασπύρου-, στο 53ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ζευγών, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ, καθώς ήλθαν πρώτοι στην γενική κατάταξη.

Συγκεκριμένα ο αθλητής του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας έλαβε μέρος στην κατηγορία 1-11 με συμπαίκτη τον επίσης νεαρό (14 ετών) Παπασπύρου Ιάσονα – Ηρακλή αθλητή της ΚΕΔΑ (Όμιλος Αγρινίου). Οι δύο αθλητές κερδίζοντας άνετα την πρόκριση τους στην τελική 40αδα μέσω προκριματικών αγώνων, έδειξαν εξ αρχής ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση. Η τελική φάση του πρωταθλήματος ξεκίνησε την Παρασκευή 8/2/2019 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10/2/2019 στον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Πειραιά.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων το ζεύγος Σούμπλης – Παπασπύρου ισοβάθμησε με άλλο ζεύγος στην πρώτη θέση με ποσοστό 62.27%, ενώ στην δεύτερη ημερίδα ήρθαν μόνοι πρώτοι με ποσοστό 63.87% έχοντας ήδη αποκτήσει σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές. Στην τρίτη και τελευταία ημερίδα έλαβαν την ενδεκάτη θέση με ποσοστό 52.94%, το οποίο όμως ήταν αρκετό για να τους διατηρήσει πρώτους στην γενική κατάταξη και να τους αναδείξει πρωταθλητές της κατηγορίας με μέσο όρο 59.69%.

“Η επιτυχία των δύο νεαρών αθλητών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αναδεικνύει πέρα από την προσωπική τους πρόοδο και την σοβαρή και συστηματική δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες, ειδικά την τελευταία πενταετία όπου σημειώνονται αρκετές επιτυχίες σε διάφορους αγώνες από νεαρούς αθλητές”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας, στην οποία προστίθεται: “Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Μιχάλης όσο και ο Ιάσονας υπήρξαν μέλη της Εθνικής Ομάδας Παίδων με εμπειρία τόσο σε ευρωπαϊκούς (Σλοβακία 2017) όσο και σε παγκόσμιους (Κίνα 2018) αγώνες, ενώ ήδη προπονούνται και ετοιμάζονται να στελεχώσουν και την εθνική Νέων”.

“Το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας συγχαίρει τους αθλητές για την επιτυχία τους και τους εύχεται καλή πρόοδο και ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις”, καταλήγει η ανακοίνωσή, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του Ομίλου Δημήτρη Κατσίποδα και την Γεν. Γραμματέα Καλλιόπη – Κλαίρη Μιχαλοπούλου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.