Προφυλακίστηκαν οι 2, ελεύθεροι οι 3 με περιοριστικούς όρους

0
ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 6 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Προφυλακίστηκαν 2 από τους 5 κατηγορουμένους, ενώ οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, μετά από την πολύωρη απολογία τους, ενώ οι άλλοι 6 συλληφθέντες της υπόθεσης, με κύριο κατηγορητήριο τη σύσταση εγκληματικής οργωνωσης για “ξέπλυμα χρήματος”, απολογούνται σήμερα Κυριακή.

Ειδικότερα με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως αποφασίστηκε στις 3 περίπου σήμερα το πρωί:

  • Η προφυλάκιση του 45χρονου, κεντρικού προσώπου της υπόθεσης, ο οποίος κατηγορείται για αρχηγός της οργάνωσης
  • Η προφυλάκιση του 33χρονου από την Αθήνα κατηγορούμενου για εκβίαση και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο επιχειρηματίες με περιοριστικούς όρους (της εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους):

  • Ένας 35χρονος, για τον οποίον ορίστηκε χρηματική εγγύηση 20.000 € και
  • Ένας 43χρονος με εγγύηση 50.000 €.

Ελεύθερος αφέθηκε ακομα ένας 34χρονος Σέρβος, με περιοριστικό όρο να μην επισκέπτεται τη Μεσσηνία

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στο 224 σελίδων και πλέον διαβιβαστικό της Αστυνομίας, οι 11 (κυρίως) επιχειρηματίες της Καλαμάτας, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Χθες, στις 9 το πρωί, προσήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια, οι πρώτοι 5 από τους 11 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων είναι το κύριο πρόσωπο της υπόθεσης, καθώς και οι 2 που συνελήφθησαν στην Αθήνα. Οι απολογίες των 5 κατηγορουμένων άρχισαν λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν στις 3 σήμερα Κυριακή (31 Μαΐου). Προηγουμένως, εξετάστηκαν 4 μάρτυρες που προτάθηκαν από κατηγορουμένους.

Οι 11 συλληφθέντες προσήχθησαν την Τετάρτη (27/5/2020), στις 11 το πρωί, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους. Έτσι η απολογία των 5 άρχισε χθες το μεσημέρι και διήρκεσε 12 περίπου ωρες, ενώ οι υπόλοιποι 6 θα απολογηθούν σήμερα Κυριακή, για τα όσα κατηγορούνται.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.