Προτάσεις του Π. Νίκα για τη δακοκτονία

0

Στα προβλήματα της ελαιοπαραγωγής από το δάκο και στις ευθύνες του Κράτους, γι΄ αυτή την κατάσταση, καθώς η διαδικασία «δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά», όπως είπε, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Π. Νίκας, σήμερα Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, με αφορμή την έναρξη της περιόδου συγκομιδής ελαιοκάρπου.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους», τόνισε δε πως «τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά φέτος», καθώς «όλη αυτή η ζέστη που υπάρχει, δημιουργεί προβλήματα», σημειώνοντας ότι «εκείνο που πρέπει να δούμε είναι τη δακοκτονία».

Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και πρότεινε:

  • «Να γίνεται διαγωνισμός κάθε τρία χρόνια ώστε να υπάρχει ο χρόνος εκείνος, προκειμένου ο προγραμματισμός να είναι καλύτερος»
  • «Να αρχίζει εγκαίρως η σχετική διαδικασία, όπως επιτάσσει η επιστήμη. Το μήνα και την ημέρα που πρέπει, τα συνεργεία να βγαίνουν έξω»
  • «Τα τρακτέρ των εργολάβων να εφοδιαστούν με GPS. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, ώστε ο γεωπόνος στο γραφείο να βλέπει πού πορεύεται το συγκεκριμένο μηχάνημα και πού ραντίζει, να μετράει ακόμα και τα δέντρα που ράντισε ή που δε ράντισε», ενώ προφανώς πρέπει να υπάρχει επίβλεψη των γεωπόνων και στα χωράφια.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.