Προτάσεις Ι. Λάσκαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

0

Μια σειρά σοβαρών ζητημάτων έθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη πρόσφατη συνεδρίαση, θέματα που απασχολούν μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκα στο σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης συμπολιτών μας στη Μακαρία, όπου χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις και σχολαστικοί καθαρισμοί πριν μπει το φθινόπωρο. Επίσης για την περιοχή που οριοθετείται από τα χωριά Πετράλωνα – Μαγγανιακό – Τρίκορφο – Δραΐνα – Κορομηλιά – Παλαιόκαστρο – Κυνηγού, καθώς βρίσκονται στην καρδιά του δάσους και είναι πνιγμένα στο πράσινο, εξέφρασα την αγωνία όλων μας για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και κυρίως διάνοιξης και καθαρισμών δρόμων που απαιτούνται ώστε να έχουν πρόσβαση οχήματα που θα χρειασθεί να επέμβουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Για το Πανιπέρι και την Αγία Σωτήρα είναι απαραίτητες παρεμβάσεις στους δρόμους που οδηγούν σε κτήματα καθώς πλησιάζει και η εποχή της συγκομιδής των σύκων. Σε αναμονή της πραγματοποίησης ή όχι του πανηγυριού της Μεσσήνης, θεωρώ απαραίτητο να στραφούμε σε ιδέες και δράσεις που θα αποτρέψουν την οικονομική αιμορραγία της πόλης, αν δεν πραγματοποιηθεί. Αξίζει επίσης να αναφερθούμε στην προσπάθεια όλων όσων συνέβαλαν στην καταπολέμηση του μετώπου φωτιάς που έπληξε το Λυκόδημο και συγκεκριμένα τη Μαθία αλλά και να ασχοληθούμε με το θέμα των πυροσβεστικών οχημάτων που παραμένουν σε αδράνεια και είναι υπό την κατοχή του πολύτιμου Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου που πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Γιάννης Λάσκαρης
Επικεφαλής “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης”
Γραμματέας Δ.Σ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.