Προτάσεις για οικονομική ενδυνάμωση του Δήμου Μεσσήνης

0

Μπούκα: Πάλη στην Άμμο – Αγώνες πάλης στην Αρχαία Μεσσήνη- Αεροδρόμιο Τριόδου και Βιωματικός Τουρισμός πυλώνες για την οικονομική ενδυνάμωση Μεσσήνης και χωριών

Καθώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος με την οικονομία της πόλης της Μεσσήνης και των χωριών μας πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με συλλόγους  και εθελοντές να «επενδύσει» από αυτό το καλοκαίρι σε Μπούκα – Αεροδρόμιο Τριόδου – Αρχαία Μεσσήνη και Βιωματικό Τουρισμό για τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης και συμφώνα με τα πρωτόκολλα υγιεινής λόγο πανδημίας.

Την ώρα που η παγκόσμια ομοσπονδία προωθεί τους παράκτιους αγώνες ως ολυμπιακό άθλημα και με «σύμμαχο» την δραστηριοποίηση στην Μεσσήνη ενός τεραστίων δυνατοτήτων συλλόγου και με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και αναφέρομαι στον «Αριστόδημο», έχουμε τα εχέγγυα καθώς διαθέτει και την εμπειρία της οργάνωσης σοβαρών αγώνων κατά το παρελθόν, να αποκτήσει η παραλία της Μπούκας τα σκήπτρα στο πανελλήνιο. Παράλληλα είναι το ιδανικό άθλημα όπως και κατά το παρελθόν έχει αποδειχθεί που μπορεί να λάβει «δράση» στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Επίσης άμεσα και συγκεκριμένα από αυτό το καλοκαίρι πρέπει να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο της Τριόδου με την συνδρομή της Μοντελιστικής Ένωσης Μεσσηνίας με δράσεις γύρω από τον αερομοντελισμό.

Τέλος ο βιωματικός τουρισμός μπορεί να ανθίσει στην ύπαιθρο του Δήμου Μεσσήνης όπου τα φιλόξενα χωριά τηρούν τις ανάλογες προδιαγραφές. Ο βιωματικός τουρισμός ορίζεται ως το είδος τουρισμού που προσφέρεται για την αποκόμιση εμπειριών μέσα από την απόκτηση εμπειριών όπως αυτή κατακτιέται από την επαφή με την τοπική ιστορία, τους ανθρώπους και την κουλτούρα αλλά και το φυσικό περιβάλλον.

Τα βιωματικά ταξίδια στα χωριά του Δήμου Μεσσήνης θα γνωρίσουν άνθηση αν στηριχθούν και από την αγροτουριστική πύλη όπως κατά το παρελθόν είχα προτείνει να δημιουργηθεί στο διαδίκτυο για τον Δήμο Μεσσήνης.

Γιάννης Λάσκαρης
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.