“Προσπάθεια του κ. Νίκα να καπηλευτεί τη δουλειά άλλων”

0

Χαίρομαι που ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ακολουθεί πιστά το Πρόγραμμα μας στο ΕΣΠΑ και υπογράφει με τυμπανοκρουσίες μάλιστα τις ΔΙΚΕΣ μας εντάξεις έργων, σε όλη την Πελοπόννησο.

Αναμεσά στα σημαντικά έργα που είχε προωθήσει η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη ήταν και η εκ νέου ενίσχυση των ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Υπηρεσιών Πελοποννήσου καθώς και του ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ της Πελοποννήσου.

Έτσι μέσω του ΕΣΠΑ και του σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη, νέα ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ και νέα ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ θα ενισχύσουν τις δομές της Πελοποννήσου.

Νοιώθουμε υπερήφανοι στην Περιφερειακή Αρχή Τατούλη για το μεγάλο έργο που αφήσαμε παρακαταθήκη στους πολίτες, σχεδόν ολοκληρωμένο, εκκρεμούντων μόνο μερικών τυπικών διαδικασιών, όπως οι τυπικές υπογραφές για τις οποίες επαίρεται ο κ. Νίκας.

Σιγά- σιγά, μέσω της δουλειάς μας και μέσω των έργων αυτών, θα αλλάξει εντελώς η εικόνα του τόπου μας, διότι τα έργα είναι πάρα πολλά και αφορούν όλους τους τομείς της ανάπτυξης του τόπου.

Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να μιλάμε για τα αυτονόητα, από την ανεξήγητη για δημοκρατικά αιρετά όργανα, εμμονή της νέας Περιφερειακής Αρχής συνεπικουρούμενη από κάποια στρατευμένα ΜΜΕ, να προσπαθεί να εμφανίσει άλλη πραγματικότητα στην κοινωνία, περί της δικής της αποτελεσματικότητας και της συμβολής των προκατόχων της.

Μάλλον το δόγμα πες ,πες ψέματα κάτι θα μείνει εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο, ακόμη και, τόσους μήνες μετρά τις, εκλογές, εγκαινιάζοντας άλλα ήθη, όπου ο ρεβανσισμός και η ιδιοτέλεια κυριαρχεί.

Πέρασαν πολλά χρονιά κύριε Νίκα όπου το Χομπσιανο μοντέλο της πολιτικής φιλοσοφίας του 17ου αιώνα για την κοινωνική συγκρότηση, το αντικατέστησε η φιλοσοφία του κοινωνικού Συμβολαίου του Ρουσσώ. Μην επανέρχεστε με τη συμπεριφορά σας σε τέτοιου είδους αναζητήσεις πλέον… Όλα αυτά έχουν επιλυθεί στο παρελθόν.

Την άκομψη, πρωτοφανή προσπάθεια της νέας Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου και του κ. Νίκα προσωπικά, να καπηλευτεί την φυσική εξέλιξη των διαδικασιών ΕΣΠΑ την αφήνω στην κρίση της κοινωνίας, που και σκεπτόμενη είναι και αντιλαμβάνεται.

Τον ερωτώ δημοσίως σε όσα έργα μέχρι στιγμής έχει υπογράψει αυτές τις 30 περίπου ημέρες και έχει ανακοινώσει, έχει φωτογραφηθεί κλπ., ποια η δική του συμβολή, εκτός των αναγκαίων υπογραφών, μιας και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο υλοποίησης πολλών έργων;
Γιατί δίνει συνεντεύξεις Τύπου, κομπάζοντας για τον κόπο των άλλων;

Είναι απαραίτητο να γίνει γνωστό, πως πληθώρα έργων θα υπογράφουν το επόμενο διάστημα, όπως έγινε μέχρι στιγμής, π.χ. με την οδό Αναγνωσταρά, τη Ναβαρίνου στην Καλαμάτα, ή άλλα έργα σε όλη την Πελοπόννησο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει κάποια ανάμειξη στα έργα αυτά από πλευράς της νέας Περιφερειακής Αρχής Νίκα.

Για να γνωρίζουν οι πολίτες, ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΙΚΑ, ΜΟΝΟ αν το σχεδιάσει, αν το ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αν συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, αν πληρώσει τις μελέτες και αν το εντάξει σε όποιο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα επιλέξει αυτός και η παράταξή του.

Μέχρι στιγμής στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου ή στις εργασίες των διαφόρων επιτροπών, δεν έχει συζητηθεί ΚΑΝΕΝΑ νέο έργο που έχει σκοπό να προχωρήσει ο νέος Περιφερειάρχης.

Μέχρι και στην προσέγγιση με την Κίνα που είχε δρομολογήσει προσωπικά ο κ. Τασούλης και προεκλογικά ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΕ, σήμερα κομπάζει εκ νέου για τη δουλειά του προκατόχου του.
Εύγε κ. Νίκα, εξαιρετικό τρόπο διοίκησης επιλέξατε.

Τον καλώ σε πορεία σύνεσης, αποδοχής της δημοκρατικής διαδικασίας διαδοχής, και όσων αυτή φέρνει μαζί της, διότι θα μείνει στην ιστορία, ως ο Περιφερειάρχης που κόμπαζε για τη δουλειά του προκατόχου του και προσπαθούσε αντί να εργαστεί για τον τόπο, να εξοβελίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Υ.Γ. Με την ίδια διαδικασία του ΕΣΠΑ, σήμερα προμηθεύονται περιπολικά και ασθενοφόρα πολλές Περιφέρειες της Χώρας π. χ. Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Αττική κλπ., με τις οποίες τρέξαμε το ίδιο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και κανείς πουθενά σε όλη τη Χώρα, εκτός της Πελοποννήσου, δεν προσπάθησε να καπηλευτεί τη δουλειά των άλλων.

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.