Προσκλητήριο για το παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο στον ΕΛΓΑ

0

Γενικό προσκλητήριο προς τους αγροτοκτηνοτρόφους για συμμετοχή τους στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, απευθύνουν -με κοινή ανακοίνωσή τους- Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Κοντοβουνίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου πάμε στην Τρίπολη!
Όλοι στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο αγροτών
Τετάρτη 1 Ιούλη στις 11 το πρωί
έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μετά από 2 μήνες δράσης με διάφορες μορφές πάλης κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Χορτάσαμε “υποσχέσεις” ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί προκλητικά την μικρομεσαία αγροτιά,  τα περισσότερα προϊόντα πωλούνται κάτω από το κόστος παραγωγής (πατάτα, λάδι, γάλα, καρπούζι κ.α.), ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και άλλα  όπως η σταφίδα και το αμπέλι.

Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η απώλεια εισοδήματος από τις ζημιές λόγω καύσωνα ή χαλαζόπτωσης σε ορισμένες περιοχές στην ελιά  και στην σταφίδα.

Ενώ με ευκολία αποζημιώνονται και επιδοτούνται μεγαλοξενοδόχοι, εργολάβοι και βιομήχανοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν αβοήθητοι.
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός  – οι αγρότες καταστρεφόμαστε.
Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση.

Απαιτούμε:

  • Να εξασφαλιστεί σε όλους τους αγρότες το χαμένο εισόδημα. Μέτρα στήριξης – αποζημίωση για το χαμένο μας εισόδημα. Ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε φέτος τις οικογένειές μας και να ξανά καλλιεργήσουμε του χρόνου
  • Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις
  • Αποζημίωση στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να μας αποζημιώσει. Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.
  • Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
  • Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.
  • Άμεση πρόσληψη των απαιτούμενων κτηνίατρων του δημοσίου. Οι μεγάλες ελλείψεις έχουν σαν συνέπεια να απευθύνονται οι κτηνοτρόφοι σε ιδιώτες κτηνίατρους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν το εμβόλιο που υποτίθεται είναι δωρεάν από το κράτος.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΩΝ».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.