Προσέλαβαν για τον Τατούλη δικηγόρο με χαμηλότερη αμοιβή

0

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με απόφασή της όρισε την δικηγόρο της Π.Ε. Λακωνίας Αλίκη Βελίκα, με έμμισθη εντολή, για να αναλάβει την υπεράσπιση του τ. περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη σε δίκη η οποία αφορά υπόθεση ρύπανσης του περιβάλλοντος στην θέση “Άγιος Νικόλαος” της Πύλου.

Κι αυτό, γιατί όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο δικηγόρος που είχε προσληφθεί από την προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή και κλήθηκε να επαναδιαπραγματευθεί ενώπιον του σώματος την αμοιβή του “δήλωσε ότι εμμένει στην αρχική σύμβαση” και ως εκ τούτου προσλήφθηκε η κα Βελίκα με λιγότερα χρήματα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται:

«Το αντίστοιχο σώμα της απελθούσας περιφερειακής αρχής είχε αποφασίσει στις αρχές του φετινού χρόνου τον ορισμό άλλου νομικού για να υπερασπιστεί τον τ. περιφερειάρχη.

Ο εν λόγω νομικός προσκλήθηκε από την νυν Οικονομική Επιτροπή να παρευρεθεί στην πρόσφατη συνεδρίασή της προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί ενώπιον του σώματος την αμοιβή του -την οποία είχε κατά πλειοψηφία εγκρίνει φέτος τον Μάρτιο η Ο.Ε., με την προηγούμενη σύνθεσή της. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι αδυνατεί να παραστεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Ως εκ τούτου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, καθόρισε με απόφασή της την αμοιβή του εν λόγω νομικού στο προβλεπόμενο από τον Κώδικα περί Δικηγόρων ποσό για παράσταση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ενώ ο εν λόγω νομικός επανερχόμενος με επιστολή του το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου “δήλωσε ότι εμμένει στην αρχική σύμβαση”».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.