Προορισμός μαθητικού τουρισμού η Καλαμάτα

0

Προορισμός για μαθητικές εκδρομές είναι πλέον η Καλαμάτα, την οποία εκτιμάται ότι φέτος, μέχρι το τέλος Απριλίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα επιλέξουν περίπου 15.000 εκδρομείς αυτής της κατηγορίας.  Η κίνηση φέτος κορυφώθηκε την περίοδο μετά το Πάσχα, περίοδος κατά την οποία μαθητές Γυμνασίου, καθώς και της Α΄ και Β΄ Λυκείου, επισκέφθηκαν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, δεδομένου ότι τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου βρίσκονται προ της περιόδου των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι εκδρομές σχολείων θα συνεχισθούν με μεγάλη συχνότητα όλον τον Απρίλιο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μαθητές της Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκαν ως εκδρομείς την Καλαμάτα το Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2017, λόγω Πανελλαδικών.

Οι εκδρομείς μαθητές έρχονται συνήθως για 3 διανυκτερεύσεις και επικεντρώνουν την περιήγησή τους στην Καλαμάτα. Οι επισκέπτες της περιόδου μετά το Πάσχα, σύμφωνα με στοιχεία από ξενοδοχεία της Καλαμάτας, προέρχονται κυρίως από σχολεία της Αττικής, καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Πάτρα, Καρπενήσι και Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος είχε αποστείλει επιστολή σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, προτείνοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες να κάνουν την εκδρομή τους στην Καλαμάτα. Η επιστολή, συνοδευόταν και από ένα DVD, με βίντεο βραβευμένα από το Δήμο Καλαμάτας, τα οποία είχαν φτιάξει μαθητές του τόπου μας για να συστήσουν την Καλαμάτα και την περιοχή της σε δυνητικούς επισκέπτες. Ακολούθησαν και άλλες προωθητικές ενέργειες από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, σε Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

Η Καλαμάτα θεωρείται καλή επιλογή, καθώς απέχει πλέον από την Αθήνα 240 χιλιόμετρα με το νέο αυτοκινητόδρομο, μια διαδρομή εύκολη, ασφαλής και άνετη. Οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι ικανοποιητικές, όπως και στα καταστήματα εστίασης, όπως και στα καφέ και στις επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης, για τις οποίες οι μαθήτριες και οι μαθητές δείχνουν ενδιαφέρον.

Επίσης, με βάση την Καλαμάτα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκδρομές, συνδυασμένες με την επίσκεψη σε φημισμένα μνημεία: οι κλασικοί προορισμοί είναι Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη και Αρχαία Μεσσήνη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.