“Προειδοποιήσεις” Τατούλη προς τα κόμματα

0

«Την πολιτική επικαιρότητα στην αυτοδιοίκηση την ορίζει η προσπάθεια, το έργο και το αποτέλεσμα» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στο χώρο εργασιών της νέας εισόδου της Σπάρτης (προέκταση Λυκούργου), σήμερα Πέμπτη (13/9/2018) για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών.

«Η Πελοπόννησος αποτελεί το ενδιαφέρον μου» και σημείωσε ότι «η πολιτική πρέπει πάντοτε να υπακούει σε καθαρούς όρους και να μην είναι εις βάρος των πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Τατούλης.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν θα πρέπει τα κόμματα να χρησιμοποιούν αυτό τον πολιτικό θεσμό για να κάνουν τα δικά τους αλισβερίσια και τα δικά τους κουμάντα. Η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί το σεβασμό από τα πολιτικά κόμματα. Ασφαλώς και τα πολιτικά κόμματα έχουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες, θα πρέπει όμως να είναι ευγενείς απέναντι στους εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Εάν αυτό δεν τηρείται αντιλαμβάνεσθε ότι δημιουργείται πρόβλημα δημοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων. Οι θεσμοί της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης απαιτούν από την πολιτεία τον απαραίτητο θεσμικό σεβασμό. Οποιοιδήποτε έρχονται εδώ γιατί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο έχουν ουσιαστικά γελαστεί. Αυτή είναι ή ήπια αντίδραση, γιατί υπάρχει και η αντίδραση των πολιτών απέναντι σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να τους έχουν ως υποχείριο. Για τα κόμματα οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Γι’ αυτούς δε που το επιχειρούν θα είναι το οδυνηρό πολιτικό τους τέλος. Οι τοπικές κοινωνίες δεν ξεγελιόνται και αυτές έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ότι αφορά τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.