Προγραμματική Σύμβαση για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ

0

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, που αφορά τη Θεατρική ανάπτυξη της πόλης της Καλαμάτας, Π.Ε. Μεσσηνίας, ενέκρινε ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή (10/9/18) αυνεδρίασή του, στην Κόρινθο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για «τον περιφερειακό χαρακτήρα που αποκτά το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας», και δήλωσε ότι «χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη του, γιατί η προοπτική περιφερειοποίησής του εντάσσεται στο σχεδιασμό μας. Στο μέλλον, όταν θα έχει γίνει πλήρως περιφερειακό θα μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε άμεσα. Αυτό ήταν άλλωστε το όραμα και η προσπάθειά μου από τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Συνάντησα όμως τότε ισχυρές αντιδράσεις γιατί κάτι το οποίο σήμερα γίνεται πραγματικότητα».

Στόχος της περιφερειακής αρχής, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι μέσω αυτής της συνεργασίας να εμπεδωθεί η θεατρική παιδεία και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια θα στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας θεατρικού εργαστηρίου και θεατρικού μουσείου.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, μιας σύγχρονης και σπουδαίας υποδομής, η οποία, όπως είπε, εντάχθηκε από τον ίδιο ως Υπουργό Πολιτισμού στο Γ΄ ΚΠΣ, μαζί με τον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας Γιώργο Κουτσούλη, και από τον ίδιο ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε. «Ακόμα και το πρόβλημα της σκηνής εμείς το λύσαμε, προκειμένου να αποσοβήσουμε τον κίνδυνο καταλογισμού προστίμου 14 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας», είπε ο κ. Τατούλης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.