Προβολή της Καλαμάτας από τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός αθλητικού χορού το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου 2019 στην Καλαμάτα, το 2nd Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits. Με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες και συνοδούς, το διαγωνιστικό παρκέ της “Τέντας” από τις 8 το πρωί κατακλύστηκε από κόσμο, που σταδιακά αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα. Με ποιοτική μουσική και πολύ θετική ενέργεια, η Καλαμάτα μετατράπηκε για άλλη μια χρονιά σε κέντρο συνάντησης της χορευτικής κοινότητας και προσέφερε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό θέαμα διαφορετικών παραστάσεων χορού σε όλα τα είδη!

Η Καλαμάτα φιλοξένησε 34 καταξιωμένους τοπικούς και διεθνείς κριτές χορού, καθώς και διάσημες προσωπικότητες από την αθλητική χορευτική κοινότητα, πρωταθλητές χορού και κορυφαία χορευτικά ζευγάρια και ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού που συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα σε επαγγελματικό επίπεδο και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, σε μια ποιοτική διοργάνωση, καινοτόμα και πρωτοποριακή, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, προβάλλοντας την πόλη και το Νομό μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς ο Διαγωνισμός προβλήθηκε με ζωντανή αναμετάδοση και έφτασε σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Από τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό αθλητικού χορού στις 30 Νοεμβρίου 2019 στην Καλαμάτα

Η Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.Μεγάλο χειροκρότημα απέσπασαν οι χορευτές της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή” που συγκίνησαν το κοινό. Από το θέαμα της διαγωνιστικής Τελετής Gala που ακολούθησε, διακρίθηκαν επαγγελματίες χορευτές αγωνιστικού χορού, ζευγάρια από Ιταλία και Ελλάδα: 1η θέση Imparato Roberto – Alessia Lepre (Ιταλία), 2η θέση: Ιωάννου Ανδρέας – Μάρθα Μπιρλή (Ελλάδα), 3η Θέση: Maxim Stadnik – Αθηνά Παλαιολόγου όπου απονεμήθηκε το Κύπελλο Καλαμάτας.

Η ανταπόκριση του κόσμου, η θετική ενέργεια, αλλά και η τεράστια αύξηση των συμμετεχόντων, και των συνοδών – θεατών που είναι λάτρεις της τέχνης, του πολιτισμού και του αθλητισμού αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, που με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας προβάλλει το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης ήταν η πραγματοποίηση των διαλέξεων – σεμιναρίων στην Πινακοθήκη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης την επόμενη μέρα, όπου οι συμμετοχές σε όλα τα είδη χορού ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, πράγμα που αποδεικνύει ότι χρόνο με το χρόνο το  Kalamata Dance Cup & Training Camp κατακτά μεγαλύτερο κομμάτι στον αθλητικό τουρισμό.Με την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ, αλλά και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και φυσικά των μεγάλων χορηγών, η διοργάνωση του Διεθνούς Κυπέλλου χορού “Kalamata Dance Cup” είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική της ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Ο χορός ως έκφραση, Τέχνη και άθληση είναι για όλα τα μέλη της κοινωνίας μας και ο Σύλλογος-φορέας διοργάνωσης Dance Challenge με την υποστήριξη της Κοιν.Σ.Επ “PolisArt” αποσκοπεί στη ευρύτερη διάδοσή του. Ο Διεθνής Διαγωνισμός χορού ως θεσμός στην Καλαμάτα, κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία μιας ευχάριστης συνάντησης των ασχολούμενων με τον χορό να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο, να αποκτήσουν τεχνογνωσία από εξειδικευμένους χοροδιδασκάλους, να πειραματιστούν σε νέα είδη χορού, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα προσφέρει σε όλους τους δημότες της πόλης μας και τους φιλότεχνους επισκέπτες, ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό υπερθέαμα με έντονες συγκινήσεις από κορυφαίους του είδους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που ταξιδεύουν στην πόλη της Καλαμάτας για τον σκοπό αυτόν. Ανανεώνεται το χορευτικό μας αντάμωμα στο 3ο Dance Cup το Νοέμβριο του 2020.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.