Πολυπληθείς απεργιακές συγκεντρώσεις

0

Από τις μαζικότερες και πολυπληθέστερες των τελευταίων ετών ήταν οι σημερινές (12.11.2015) απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχαν επαγγελματικοί φορείς και αγρότες.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν:

 • Έξω από το Εργατικό Κέντρο, στην οδό Αριστομένους, από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ.
 • Στην πλατεία 23ης Μαρτίου από το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή και του νεοσύστατου Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης.
 • Στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, από μέλη της – επαγγελματίες.
 • Κάτω από το Δημαρχείο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους. από τους μαθητές.
 • Στο «σιντριβάνι», στο νότιο μέρος της πλατείας. από την «Ανοιχτή Συνέλευση».

Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ

Η απεργιακή συγκέντρωση, που συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί, στην οδό Αριστομένους, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Σ’ αυτήν απηύθυναν χαιρετισμούς:

 • Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης,
 • Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου,
 • Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Κανέλης,
 • Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα,
 • Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, Θανάσης Βασιλόπουλος,
 • Ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Κώστας Ηλιόπουλος,
 • Ο πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νότιας Πελοποννήσου, Σαράντης Καμβύσης.
 • Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δημήτρης Τσιλίκης

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό η Λαϊκή Ενότητα, το ΕΠΑΜ, ενώ στην πορεία που ακολούθησε πήραν μέρος η «Ανοιχτή Συνέλευση» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το πανό του ΕΠΑΜ ανέφερε «Σεισάχθεια stop κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ενώ αναλόγου περιεχομένου ήταν και το πανό της ΛΑΕ «Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη», ενώ το πανό της «Ανοιχτής Συνέλευσης» που συνενώθηκε στην πορεία, μετά τη συγκέντρωσή της ανέφερε «Ή Αυτοί ή Εμείς».

ΤΟ ΠΑΜΕ και οι αγρότες

Η άλλη απεργιακή συγκέντρωση, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μάρτη. Σε αυτήν συμμετείχαν και οι αγρότες – μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης με αρκετά τρακτέρ, τα οποία προηγούντο της πορείας που ακολούθησε, έποντο τα αγροτικά αυτοκίνητα και μετά ήταν οι πεζοί. Η πορεία ακολούθησε τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Αριστομένους, Φραντζή, Αρτέμιδος και κατέληξε λίγο πριν τη νέα είσοδο της πόλης, στα γραφεία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, και εκπρόσωποί τους μπήκαν στα γραφεία των διευθυντών τους, στους οποίους διαμαρτυρήθηκαν για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια που χρωστούν περισσότερους από δύο λογαριασμούς, τακτική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα.

Οι επαγγελματίες

Η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας που έγινε στις 10.00 το πρωί, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από τα γραφεία της, κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί. Ευνόητο και φυσικό αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν απήργησαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, του πολυαριθμότερου επαγγελματικού συνδικαλιστικού φορέα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οι συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν πορεία στην Αριστομένους.

Μαθητές: «Θέλουμε τα όνειρά μας πίσω»

Οι μαθητές διοργάνωσαν τη δική τους συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αριστομένους, έξω από το Δημαρχείο, στις 10.30 το πρωί. Αρκετοί μαθητές έφτασαν εκεί με προσυγκεντρώσεις, ενώ μετά τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Αριστομένους. Μαθητές, στην κορυφή της πορεία βάσταζαν ένα πανό που έγραφε: «Θέλουμε τα όνειρά μας πίσω».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.