Πολιτικό φόρουμ από τον Π. Τατούλη – Παρών στο ΠεΣυ

0

Σε πολιτικό φόρουμ εξελίσσεται η “Νέα Πελοπόννησος”, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, το οποίο σε συνεργασία με άλλους φορείς της επικράτειας θα ασχοληθεί με το μέλλον της χώρας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η δημοκρατία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα. «Δεν μίλησα για πολιτικό κόμμα. Μίλησα για πολιτικό χώρο».

Αποσαφήνισε δε ο κ. Τατούλης, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του θα παραμείνουν εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σεβαστό και η παράταξή μας θα παραμείνει στο ΠεΣυ με σεβασμό στην δημοκρατική λειτουργία του θεσμού».

Σε ερώτηση σχετικά με τον πολιτικό πολιτισμό της μετάβασης στη νέα περιφερειακή αρχή ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είπε ότι «θα πρέπει πρώτα ο κ. Νίκας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ύβρεις του προς το πρόσωπο, την οικογένεια και τους συνεργάτες του», ενώ είπε ακόμη ότι «οι προσωπικές και οικογενειακές ύβρεις, οι πρακτικές αποστασίας, εκβιασμών και εκφοβισμών, που θυμίζουν τις τραγικές δεκαετίες του ’50 και του ’60, αποτελούν άμεσο κίνδυνο της δημοκρατίας».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης στη συνέντευξή του, «η Νέα Πελοπόννησος αναδείχθηκε η πρώτη πολιτική δύναμη στην Πελοπόννησο, όπως φάνηκε από τον 1ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου πραγματικά ίσχυσε η μεγάλη μεταρρύθμιση της απλής αναλογικής και επικράτησε επί των υπολοίπων παρατάξεων, οι οποίες είχαν μάλιστα σαφές κομματικό χρίσμα» και πρόσθεσε ότι «ο δεύτερος γύρος των εκλογών αλλοίωσε το χαρακτήρα της απλής αναλογικής, δεδομένου ότι στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου η “Νέα Πελοπόννησος” έχει 17 συμβούλους, όσους έχει και η παράταξη που εκλέχθηκε στην περιφερειακή αρχή». Υποστήριξε δε ότι «στο δεύτερο γύρο των εκλογών αποκαλύφθηκαν οι συνεργασίες κάτω από το τραπέζι, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν, καθώς ο εκλογικός νόμος και ο νόμος του Κλεισθένη δεν θα το επιτρέψει».

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης είπε ότι το έργο της περιφερειακής αρχής δεν θα ανακοπεί καθόλου, τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και η εντολή των πολιτών είναι απολύτως σεβαστά και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους «ελευθερόφρονες πολίτες της Πελοποννήσου, για τη συμμετοχή τους και για την αντίστασή τους σε πιέσεις, εκβιασμούς και το διχαστικό λόγο».

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον πολιτικό πολιτισμό της μετάβασης στη νέα περιφερειακή αρχή τόνισε ότι θα πρέπει πρώτα ο κ. Νίκας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ύβρεις του προς το πρόσωπο, την οικογένεια και τους συνεργάτες του.

«Η Νέα Πελοπόννησος θα παραμείνει με δυναμισμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να διαφυλάξουμε το συμφέρον των πολιτών και τη δημοκρατική λειτουργία του. Γνωρίζουμε πολύ καλά το νόμο του Κλεισθένη και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το θεσμό από αυτούς που θέλουν να τον ακρωτηριάσουν και να τον παραδώσουν ως κομματικό λάφυρο σε Προέδρους κομμάτων, τέως Πρωθυπουργούς, βουλευτές και μιντιακά κατεστημένα» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.

Η Πελοπόννησος έχει μπει σε μια δυναμική τροχιά προς τα εμπρός, ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η πορεία αυτή δεν μπορεί να ανακοπεί «από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του τόπου, παρά μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα, παραβιάζοντας μάλιστα τη νομοθεσία. Από ανθρώπους που αποκάλυψαν την παθογένεια της παντελούς απουσίας προγραμματικού λόγου και θέσεως».

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε επίσης ότι «θα προστατεύσουμε τα μεγάλα μας έργα, τα οποία εξασφαλίζουν το μέλλον και την προοπτική της Πελοποννήσου και των πολιτών. Η πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου, η Ενεργειακή Κοινότητα της Πελοποννήσου, η αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Πελοποννήσου, το έργο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, το έργο ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου, το έργο ΣΔΙΤ του ολιστικού φωτισμού του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης και δεν μπορούν να ανακοπούν από κανένα».

Όπως είπε ο κ. Τατούλης «υπήρξε μία προσπάθεια κομμάτων και παρατάξεων της περιφέρειας να δημιουργήσουν ένα πρωτόγνωρο κλίμα για το θεσμό της αυτοδιοίκησης, με εκβιασμούς, πιέσεις, απειλές, στις οποίες και αντισταθήκαμε». Ο Περιφερειάρχης μίλησε για βεντέτες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, οι οποίες, όπως είπε, ανέδειξαν την παράταξη του κ. Νίκα ως τη νέα περιφερειακή αρχή: «Ο κ. Δέδες, κ. Μπουντρούκας και η κυρία Λυμπεροπούλου σαν φιλαράκια με τον κ. Νίκα, διαμόρφωσαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα».

Τέλος ο κ. Τατούλης είπε ότι «η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου διακρίνεται για την εξαιρετική της συνοχή και το υψηλό επίπεδο πολιτικής ποιότητας» και πρόσθεσε ότι «οι προσωπικές και οικογενειακές ύβρεις, οι πρακτικές αποστασίας, εκβιασμών και εκφοβισμών, που θυμίζουν τις τραγικές δεκαετίες του ’50 και του ’60, αποτελούν άμεσο κίνδυνο της δημοκρατίας. Είμαστε ωστόσο εδώ εγγυητές να διαφυλάξουμε τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.