Ποιοι εκλέγονται σύνεδροι του ΚΙΝ.ΑΛ από τη μισή Μεσσηνία

0

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Τ.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη συνέδρων του Κινήματος Αλλαγής δόθηκαν από τα Κεντρικά Γραφεία του στη δημοσιότητα, χωρίς ωστόσο να είναι πλήρη, καθώς δεν περιλαμβάνονται στους συγκεκριμένους πίνακες όλες οι Τοπικές Οργανώσεις.

Όπως είναι γνωστό το έκτακτο συνέδριο του κινήματος, θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή (30 και 31 Μαρτίου 2019), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) στον Πειραιά.

Όσον αφορά στη Μεσσηνία στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα των Τοπικών Οργανώσεων Μεσσήνης, Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος. Δεν έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα για τις Τοπικές Οργανώσεις Καλαμάτας, Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης.

Ο ανώτερος αριθμός συνέδρων που μπορούσαν να εκλεγούν συνολικά από τη Μεσσηνία ήταν 58, αλλά καθώς σύμφωνα με το άρθρο 22 του καταστατικού του ΚΙΝ.ΑΛ, ο τελικός αριθμός των εκλεγμένων συνέδρων ανά Τ.Ο. καθορίζεται από τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τους ανεπίσημους υπολογισμούς ο νομός μας θα εκπροσωπηθεί με 45 συνέδρους.

Όσον αφορά στη Μεσσηνία, στις κάλπες που στήθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου και Επικοινωνίας της Ν.Ε Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Λαμπίρη, η συμμετοχή έφτασε “κοντά στους χίλιους”.

Πάντως σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία από την Τ.Ο. Πύλου – Νέστορος εκλέγονται 10 σύνεδροι και από την Τ.Ο. Οιχαλίας 3 σύνεδροι, ο ανώτερος αριθμός σύμφωνα με τα εγγεγραμμένα μέλη, ενώ από την Τ.Ο. Μεσσήνης, 6 αντί για 8 σύνεδροι, δηλαδή δύο λιγότεροι.

Σύμφωνα με τον προσωρινό πανελλαδικό (ελλιπή) πίνακα εκλεγομένων που έδωσε το Κίνημα Αλλαγής στη δημοσιότητα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Τ.Ο. ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

 1. ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 3. ΚΑΣΤΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 4. ΠΕΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 5. ΖΟΥΖΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 6. ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 7. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΗΣ
 8. ΛΙΓΓΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΗΣ
 9. ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 10. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οι άλλοι 3 υποψήφιοι που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία ήταν οι εξής:

 • ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 • ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σύμφωνα με την ποσόστωση, οι γυναίκες σύνεδροι θα πρέπει να είναι 3 και ως εκ τούτου το πιθανότερο είναι να διορθωθεί ο πίνακας των εκλεγέντων συνέδρων και σε αυτόν τελικά να συμπεριληφθεί και το όνομα της Δήμητρας Γεωργακοπούλου, στη θέση του τελευταίου σε σταυρούς προτίμηση από τους προαναφερθέντες 10.

Τ.Ο. ΟΙΧΑΛΙΑΣ

 1. ΛΥΡΕΝΤΖΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 2. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
 3. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Οι άλλοι 2 υποψήφιοι που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία ήταν οι εξής:

 • ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 • ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΙΑΚΩΝΟΣ

Τ.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

 1. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 2. ΜΠΑΡΑΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 3. ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 4. ΚΟΥΤΣΟΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 5. ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 6. ΚΟΥΣΚΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Οι άλλοι 4 υποψήφιοι που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία ήταν οι εξής:

 • ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΚΑΙΣΑΡΗ ΧΡΥΣΟΘΕΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο ανώτερος αριθμός συνέδρων που θα εκλέγονταν συνολικά από τη Μεσσηνία -αν δεν ήταν μειωμένη, σε σχέση με τους εγγεγραμμένους, η προσέλευση στις κάλπες- είναι 58. Λόγω όμως της μειωμένης σε κάποιες Τ.Ο., όπως της Μεσσήνης, προσέλευση στις κάλπες, θα εκλεγεί μειωμένος αριθμός συνέδρων, που συνολικά στη Μεσσηνία θα είναι 45, όπως προαναφέραμε.

Υποψηφιότητα στη Μεσσηνία έθεσαν 80 μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ, 32 στην Τ.Ο. Καλαμάτας, 10 στην Τ.Ο. Μεσσήνης, 5 στην Τ.Ο. Οιχαλίας, 13 στην Τ.Ο. Πύλου – Νέστορος, 18 στην Τ.Ο. Τριφυλίας και 2 στην Τ.Ο. Δυτικής Μάνης.

Στον διπλανό πίνακα αναγράφεται ο ανώτατος αριθμός συνέδρων που θα εκλεγούν κατά Τοπική Οργάνωση, στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας. Οι αριθμοί της πρώτης στήλης (α) είναι οι σύνεδροι που θα εκλεγούν(;) συνολικά σε κάθε Τοπική Οργάνωση, στην δεύτερη στήλη (β) καταγράφεται ο ελάχιστος αριθμός (1/3 του συνολικού αριθμού εκλεγομένων) εκπροσώπησης φύλων (ανδρών ή γυναικών) και στην τρίτη στήλη (γ) η ελάχιστη εκπροσώπηση νέων( 10% ) κάτω των 35 ετών.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 22 του καταστατικού, ο τελικός αριθμός των εκλεγμένων συνέδρων ανά Τ.Ο. καθορίζεται από τη συμμετοχή. Για κάθε 1/2 του εκλογικού μέτρου συμμετέχοντες στη διαδικασία, εκλέγεται ένας σύνεδρος για την Τ.Ο. Η τελική εκπροσώπηση της Τ.Ο. προκύπτει από το πλήθος των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία, διαιρούμενο με το 1/2 του εκλογικού μέτρου, με μέγιστο πλήθος το περιγραφόμενο στην ανωτέρω ενότητα. Σε περίπτωση δεκαδικού, αυτό στρογγυλοποιείται στο αμέσως χαμηλότερο ακέραιο.

Προϋπόθεση για την εκλογή συνέδρου σε μία Τ.Ο. αποτελεί η κατ’ ελάχιστον συγκέντρωση αριθμού ψήφων ίσων με το 1/3 του εκλογικού μέτρου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και τα ονόματα των συνέδρων του ΚΙΝ.ΑΛ στις άλλες 3 Τοπικές Οργανώσεις (Καλαμάτας, Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης) της Μεσσηνίας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.