Ποινή κάθειρξης 6 ετών στον πρ. βουλευτή της ΧΑ Δημ. Κουκούτση

0

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο οποίο εκδικάστηκε η υπόθεση της “Χρυσής Αυγής”, εξέδωσε σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, το μεσημέρι την απόφασή του, την οποία ανακοίνωσε η Προέδρός του Μαρία Λεπενιώτη, επιβάλλοντας στον πρ. βουλευτή Μεσσηνίας της “Χρυσής Αυγής” ποινή καθείρξεως 6 ετών.Ο Δ. Κουκούτσης καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών, ακολούθησε η διαδικασία των συγχωνεύσεων και ακολουθεί το στάδιο των τυχών αναστολών. Μια διαδικασία κατά την οποία θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για να επιχειρηματολογήσουν και πάλι για τους πελάτες τους. Σε όσους από τους καταδικασθέντες δεν δοθεί αναστολή θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Προηγουμένως, το δικαστήριο με την απόφασή του που εξέδωσε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της “Χρυσής Αυγής” 11 πρώην βουλευτές, μεταξύ των οποίων και τον Δημήτριο Κουκούτση. Μετά από διάσκεψη το δικαστήριο έκρινε πως ο πρ. βουλευτής Μεσσηνίας της ΧΑ δεν δικαιούται την αναγνώριση ελαφρυντικού, όπως άλλωστε η πλειονότητα των ενόχων.

Την Τρίτη (13/10/2020), η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, εισηγήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών στα απλά μέλη της “Χρυσής Αυγής”, στους δύο πυρηνάρχες και σε κάποιους πρώην βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Κουκούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 06/06/2014 ο τότε βουλευτής της ΧΑ, Δημ. Κουκούτσης, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αφέθηκε ελεύθερος, με κατ’ οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με εξαίρεση τη μετάβασή του στο ελληνικό κοινοβούλιο για την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του και την μετάβασή του στο νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.