“Πνίγηκαν” Κατσαρού και Σιάμου από καταρρακτώδεις βροχές

0

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στα χωριά Κατσαρού και Σιάμου από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν για μακρό διάστημα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Από τις βροχές έσπασε ο χείμαρρος του Σιάμου και τα νερά του κατέκλυσαν και τα δύο χωριά, το Κατσαρού και το Σιάμου.

Τα νερά μπήκαν στα καταστήματα και στα σπίτια και οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι, όπως μας είπε ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κατσαρού, Περικλής Σταυρόπουλος, μεταφέροντας μας τη θλιβερή εικόνα. Επίσης, η πρόσβαση προς τα δύο χωριά το πρωί ήταν από πολύ δύσκολη έως αδύνατη, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτούς. Οι αγροτικοί δρόμοι και τα αγροτεμάχια έπαθαν μεγάλες ζημιές, ενώ το φυτικό κεφάλαιο σε πολλές των περιπτώσεων υπέστη καταστροφές, όπως άλλωστε και το ζωικό κεφάλαιο.

Εξάλλου, πλημμύρισε ο δρόμος της παλιάς εθνικής οδού από τον Άγιο φλώρο μέχρι την Αλλαγή, με τα σημαντικότερα προβλήματα στην περιοχή των Τσουκαλεΐκων.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα αποδίδονται (και από τους κατοίκους του Κατσαρού που μιλήσαμε) στα τεχνικά έργα που δεν έγιναν στην περιοχή με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από τον ΜΟΡΕΑ Α.Ε.

Ήδη, έχουν ενημερωθεί στο δήμο Οιχαλίας και μέσω του αντιδημάρχου κ. Ντονά γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να δοθούν προσωρινές λύσεις και στη συνέχεια να γίνει αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που είχαμε τις απογευματινές ώρες η Πυροσβεστική άντλησε νερά από ισόγεια σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει, ενώ όσον αφορά στην Τοπική Κοινότητα Κατσαρού, τα μισά σπίτια είναι χωρίς ρεύμα και όλο το χωριό χωρίς νερό, καθώς δεν ρευματοδοτείται η γεώτρηση. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Περικλής Σταυρόπουλος προσπαθούσε να κινητοποιήσει τις υπηρεσίες. “Είμαστε χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό και το χωριό μέσα στις λάσπες. Κάντε κάτι κι εσείς” μας είπε γεμάτος απόγνωση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.