Πλήγμα η κατάργηση του Στρατοπέδου

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το πλήγμα στην οικονομική ζωή της πόλης από την διακοπή της λειτουργίας του Στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους τόσο ο τ. υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, όσο και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Μάλιστα και στις δύο ανακοινώσεις διατυπώνεται το ερώτημα γιατί επιχειρείται το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας που είναι σύγχρονο και με μικρό κόστος συντήρησης και δημιουργούνται νέα κέντρα Νεοσυλλέκτων σε περιοχές που δεν είναι παραμεθόριες;

Μάλιστα ο τ. υπουργός διατυπώνει τους φόβους του ότι υπάρχει σκοπιμότητα στο κλείσιμο του στρατοπέδου και διερωτάται: «Μήπως, επειδή, μέχρι τώρα δεν έχουν βρει χώρο για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον Νομό μας, σκέφτηκαν το 9ο Σύνταγμα Πεζικού;».

Ο τ. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ι. Λαμπρόπουλος

«Είναι, πλέον, βέβαιο ότι το Στρατόπεδο της Καλαμάτας, σε λίγους μήνες θα κλείσει.

Η συμβολή του στην οικονομική στήριξη της Πόλης μας είναι αδιαμφισβήτητη, αφού από τους Αξιωματικούς, αλλά και από τους 500 με 600 Νεοσύλλεκτους κάθε σειράς και τους γονείς τους, που έρχονται στα επισκεπτήρια, ωφελούνται πολλά επαγγέλματα στην Καλαμάτα, όπως εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία, ΤΑΧΙ, ΚΤΕΛ και παραγωγοί προϊόντων.

Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για έργα υποδομής και πετύχαμε δρόμους και έργα, που τα ζηλεύουν άλλες περιοχές της χώρας.

Έχει τελειώσει, εδώ και χρόνια, ο δρόμος Τρίπολης-Καλαμάτας, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος Κόρινθος-Πάτρα ή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο Κεντρικός Άξονας της Κρήτης.

Υπάρχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη στον Νομό μας και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε, για κάθε μορφής ανάπτυξη στον Νομό σε όλους τους τομείς.

Δεν θέλουμε, όμως, να φύγει αυτό το Στρατόπεδο από την Καλαμάτα, που έχει μια μεγάλη Ιστορία αγώνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία και που στήριξε και στηρίζει την Πόλη μας οικονομικά στις σημερινές δύσκολες εποχές.

Το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος, δεν εμπίπτει σε καμία θεωρία αναδιάρθρωσης του Στρατεύματος, αφού κατά κανόνα, όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ποτέ και πουθενά δεν ήταν κοντά στα σύνορα, ήταν και είναι πάντα στα μετόπισθεν.

Γιατί παραμένουν τα κέντρα στον Αυλώνα στην Αττική και στην Θήβα;

Γιατί δημιουργούνται άλλα κέντρα Νεοσυλλέκτων στη Λάρισα, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, αυτά δεν θα έχουν κόστος και έξοδα;

Γιατί δεν διατηρείται της Καλαμάτας, που είναι το καλύτερο των Βαλκανίων, αφού είναι και καινούργιο και έχει μικρό κόστος συντήρησης, συγκριτικά για παράδειγμα με τον Αυλώνα;

Το ερώτημα είναι ένα:

Μήπως, επειδή, μέχρι τώρα δεν έχουν βρει χώρο για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον Νομό μας, σκέφτηκαν το 9ο Σύνταγμα Πεζικού;

Τότε, θα είναι αργά για σχόλια και αντιδράσεις».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας

«Η απομάκρυνση του 9ου Συντάγματος Πεζικού από την πόλη μας θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομική ζωή της περιοχής μας.

Ο Μεσσηνιακός λαός μετά την μεγάλη αποβιομηχάνιση που έπληξε τον νομό μας και την γενικότερη δυσμενή οικονομική συγκυρία δεν αντέχει άλλα πλήγματα.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται αισθητή η συνεχής μείωση του βιοτικού επιπέδου, η φτώχεια και η υπανάπτυξη.

Παρά τα έργα υποδομής που έγιναν το στοίχημα της ανάπτυξης για τα νομό μας είναι άπιαστο όνειρο.

Είναι αδιανόητο να δημιουργούνται νέα κέντρα Νεοσυλλέκτων σε περιοχές που δεν είναι παραμεθόριες και ταυτόχρονα να επιχειρείται το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας που είναι σύγχρονο και με μικρό κόστος συντήρησης.

Θα συνεργαστούμε μαζί με τους φορείς της πόλης μας για να γίνει κατανοητό και αποδεκτό από κάθε αρμόδιο το δίκαιο αίτημα της συνέχισης λειτουργίας του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας το οποίο εκτός των άλλων συνδέεται και με ιστορικούς λόγους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.