Πιάστηκαν 62 μετανάστες

0

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ «ΜΑΡΑΘΙ» ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

62 μετανάστες, που επιχείρησαν να φύγουν από την παραλία Μαράθι, της Κορώνης (κοντά στη Φοινικούντα), λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (3/3/18) ανακαλύφθηκαν και ήδη βρίσκονται στην Κορώνη.

marathi

Οι μετανάστες, Σύριοι, Ιρακινοί κι ένας Τούρκος, από τους οποίους οι 25 είναι παιδιά (και βρέφη), σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησαν να ταξιδέψουν με ιστιοφόρο προς την Ιταλία,αλλά εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού της Πύλου.

Συνελήφθησαν και 3 Ουκρανοί ως διακινητές, ενώ νωρίς το πρωί οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο πολιτιστικο Κέντρο της Κορώνης, για την καταγραφή των στοιχείων τους και τις άλλες απαραίτητες διαδικασίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σάματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), εκδόθηκε σχετικά η εξής ανακοίνωση:

«Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή “Μ. ΜΑΡΑΘΙ” του Δήμου Κορώνης, το Ι/Φ σκάφος “ΘΕΑΝΩ” Ν.ΠΕΙΡΑΙΑ 11431, με 58 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ από παρακείμενη ακτή περισυνέλεξε τέσσερις 04 αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος «ΘΕΑΝΩ», συνοδευόμενο από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στο λιμένα Φοινικούντας, όπου αποβιβάστηκαν συνολικά εξήντα δύο 62 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 57 αλλοδαποί ήταν κάτοχοι δελτίων αιτούντων ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ 5 στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Πύλου, συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί ως οι διακινητές των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.