Πετάνε στο δρόμο το Κοινωνικό Ιατρείο!

0

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

«Εμμένουμε στην θέση μας να παραμείνουμε στο χώρο, που λειτουργούμε έως σήμερα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της πτέρυγας της Καρδιολογικής κλινικής όπου και προτείνουμε να μεταφερθούμε, προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε απρόσκοπτα της υπηρεσίες μας σε όσους συμπολίτες μας τις χρειάζονται».

Αυτή είναι η απάντηση του «Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας», στην απαίτηση του Δήμου Καλαμάτας να παραδοθεί η πρώην νοσηλευτική σχολή του Παλιού Νοσοκομείου, όπου επί 5 χρόνια λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας.

Ο «Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας», την απάντηση αυτή δίνει στον Δήμαρχο Καλαμάτας, μέσω επιστολής που απέστειλε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχ. Μιχαήλ.

Το Κοινωνικό Ιατρείο που στεγάστηκε στο κτήριο της πρώην νοσηλευτικής, πίσω (νότια) του Νέου Δημαρχείου, ζητείται να το εγκαταλείψει με τη λήξη της 5ετούς περιόδου παραχώρησής του, με σύμβαση χρησιδανείου, η οποία υπεγράφη από τον Δήμαρχο Π. Νίκα και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μ. Μιχαήλ, στις 27/3/2012. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 της σύμβασης, «το παραχωρούμενο κτήριο θα χρησιμοποιηθεί ως κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα».

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασ. Χαντζής, εκτελώντας τις οδηγίες του Δημάρχου Παν. Νίκα, με επιστολές του της 9/2/2017 (εδώ) και 8/3/2017 (εδώ), προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, ζητά επιτακτικά, την άμεση εκκένωση του κτηρίου, «όχι πέραν της 27ης Μαρτίου τρέχοντος έτους», προειδοποιώντας και απειλώντας, ότι «επίκειται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο «Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας» με την επιστολή του ζητά «να μας δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα για την μεταφορά μας σε άλλο χώρο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί και όχι λόγω δικής μας υπαιτιότητας». Όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή στις επανειλημμένες συναντήσεις με τον Δήμαρχοι για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου μεταφοράς και στέγασης του Κοινωνικού Ιατρείου, υπήρξαν άκαρπες προτάθηκε από το Σύλλογο τέλος «να παραμείνουμε στον χώρο μας, μέχρι να ολοκληρωθεί μέρος της πτέρυγας της Καρδιολογικής κλινικής του Παλαιού Νοσοκομείου, χώρος που προβλέπεται να εγκατασταθούν διάφορες κοινωνικές δομές, όπου και συμβιβαζόμαστε να μεταφερθούμε, αφού δεν υπάρχει άλλη πρόταση».

Με την επιστολή (εδώ), υπενθυμίζεται στο δήμαρχο ότι, «γνωρίζοντας την κατά τα άλλα «κομψή» άρνηση του Δημάρχου να διαθέσει χώρο στην πτέρυγα της Καρδιολογικής, στην οποία ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες, σαν γνωρίζουμε ότι η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, που αποτελεί έναν από τους φορείς που στήριξε και στηρίζει τις δράσεις του Ιατρείου Αλληλεγγύης, είχε υπογράψει το έγγραφο υποστήριξης του Δημάρχου στο να διεκδικήσει και τελικά να λάβει την πτέρυγα της Καρδιολογικής κλινικής του Παλαιού Νοσοκομείου για να στεγάσει τις κοινωνικές δομές της πόλης».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.