Περιφέρεια: 2 εκατ. € για Τεχνικό Σύμβουλο

0
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ

«Με περίεργες μεθόδους αντικαταστάθηκε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου» από την επιτροπή του διαγωνισμού για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας για το έργο του ΣΔΙΤ της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο κατά τη χθεσινή (11-7-2019) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, σημειώνοντας ότι θα δοθεί αμοιβή 2 εκατομμυρίων ευρώ σε Τεχνικό Σύμβουλο της Περιφέρειας.

Ειδικότερα ο κ. Γόντικας, ανέφερε σχετικά:

Στη χθεσινή 11-7-2019 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας με περίεργες μεθόδους αντικαταστάθηκε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου από την επιτροπή του δήθεν διαγωνισμού για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας για το έργο του ΣΔΙΤ της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο.

Πρόκειται για έργο-αμοιβή 2 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει ο τεχνικός σύμβουλος. Πολλά τα λεφτά.

Κι όλα αυτή τη στιγμή, που για δεύτερη φορά ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση των χωραφιών στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και στη Σκάλα Λακωνίας για να δοθούν στον καπιταλιστή ανάδοχο για να φτιάξει τα σκουπιδοεργοστάσια.

Ας απαντήσουν ο κ. Τατούλης και η κα Νικολάκου, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τα στελέχη τους στην Οικονομική Επιτροπή υπερψηφίζουν αυτές τις αθλιότητες και του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν λευκό, γιατί κόπτονται να τελειώσουν τη «βρώμικη δουλειά» παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο;

Γιατί ενώ δυο φορές έχουν ακυρωθεί οι αποφάσεις του ΠεΣυ για τις απαλλοτριώσεις κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, δεν ενημερώνουν την Οικονομική Επιτροπή και το ΠεΣυ και τα αναθέτουν όλα σε δικηγόρους;

Ας αφήσουν και τίποτα για το νέο Περιφερειάρχη κ. Νίκα, που έχει δηλώσει τη συμφωνία του, με το θεάρεστο έργο του κ. Τατούλη».

Ακολουθεί Video με το σχετικό απόσπασμα:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας είπε ακόμα για το θέμα του Τεχνικού Συμβούλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το οποίο θα αποφασίσει Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της Δευτέρας (15/7/19):

«Την ώρα που αρνούνται να ενημερώσουν την Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πορεία της δακοκτονίας, αφού εκατοντάδες χωριά είναι εκτός προγράμματος δακοκτονίας, δεκάδες διαγωνισμοί ή δεν έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν αποβεί άγονοι, συγκαλούν Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 15-7-2019 για να διαθέσουν άλλες πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ σε Τεχνικό Σύμβουλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ας μας δώσουν τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων με την αναπτυξιακή Πελοπόννησο ΑΕ που τα τελευταία δύο χρόνια της έδωσαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ, για την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρεια Πελοποννήσου, να δούμε ποιοι και πόσα πήραν για να συμβουλεύσουν τα έμπειρα στελέχη της Περιφέρειας και μετά να ζητούν και επιπλέον μισό εκατομμύριο ευρώ.

Καλούμε τους Περιφερειακούς Συμβούλους που σέβονται τον εαυτό τους να μην πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα, να μην πιάσει απαρτία ο κ. Τατούλης και ο κ. Στρατηγάκος για να περάσουν αυτές τις αθλιότητες και μετά να βρίζουν.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό με το προαναφερόμενο θέμα Video:

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΑΣΑ ΝΟΣΟ»

Στην ίδια συνέντευξή του ο κ. Γόντικας ανέφερε ότι «συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η βιομηχανία έκδοσης αποφάσεων Περιφερειάρχη για πάσα νόσο» και συνέχισε:

«Για εκδηλώσεις εορταστικές πάντων των Αγίων για εκδηλώσεις για κάθε είδους ζαρζαβατικών για ορισμό δικηγόρων για να υπερασπιστούν στον Άρειο Πάγο και στην Ολομέλεια του ΣτΕ τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων ακόμα και των εταιρειών του οικογενειακού περιβάλλοντος του Περιφερειάρχη για αγωγές ενάντια σε τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.

Όλα αυτά που είναι αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίζονται από τον Περιφερειάρχη, παρανομώντας ότι τάχατις συνέβη έκτακτο γεγονός, υπήρχε ανωτέρα βία, κίνδυνος βλάβης των συμφερόντων της Περιφέρειας και άλλα τέτοια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έκδοση απόφασης του Περιφερειάρχη στις 25-6-2019 ημέρα Σάββατο παραμονή των εκλογών, για ανάθεση σε ανάδοχο την εκπαίδευση των υπαλλήλων της Περιφέρειας για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Να σημειώσουμε ότι η προσφορά του αναδόχου κατατέθηκε πριν 15 μέρες στη Περιφέρεια ακριβώς στο ύψος της απευθείας ανάθεσης 24.600€.

Διερωτώμεθα πότε έγινε η εκπαίδευση και τα σεμινάρια των υπαλλήλων όταν η απόφαση εκδόθηκε το Σάββατο, παραμονή των εκλογών;

Αληθεύει και είναι τυχαίο ότι ο ανάδοχος συντόνιζε τη διακαναλική συνέντευξη του Περιφερειάρχη, και είχε την ευθύνη μετάδοσης της προεκλογικής συγκέντρωσης;».

Το σχετικό με το προαναφερόμενο θέμα Video ακολουθεί:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.