Περικοπή αδειών των νεοπροσλαμβανόμενων εκπαιδευτικών

0
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΗ BΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ερώτηση στην Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και ο Τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης με 51 ακόμα Bουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά τις περικοπές σε άδειες ανατροφής τέκνων σε νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας του covid19 κι ενώ είναι σε εκκρεμότητα το άνοιγμα και ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, η κυβέρνηση αντί να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, συνεχίζει αναιτιολόγητα να δημιουργεί προσκόμματα στο έργο τους, παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠΕΠΘ στις 21/8/2020 περικόπτεται αυθαίρετα το δικαίωμα άδειας ανατροφής τέκνου σε όσους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς έχουν παιδί άνω των δύο (2) ετών. Με την ίδια εγκύκλιο επίσης  χρησιμοποιούνται αυθαίρετοι τύποι για τον υπολογισμό της σχετικής άδειας, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία».

Όπως τονίζουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «ενόψει της αρχής της παρ. 1 του άρθρου 21 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία τίθεται η μητρότητα και η παιδική ηλικία υπό την προστασία του Κράτους και της συνταγματικής αρχής της ισότητας, οι διευκολύνσεις ανατροφής τέκνου και χορήγησης άδειας ανατροφής τέκνου, που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους, πρέπει να ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς».

Τέλος ερωτούν την Υπουργό Παιδείας:

  • Θα προβεί σε ανάκληση της υπ’ αριθμ. 108357/Ε3/21-8-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων;
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενιαία εφαρμογή των διευκολύνσεων, που αφορούν την προστασία της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, στους εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. και σύμφωνα με το σύνταγμα;
μοιραστειτε το:

Comments are closed.