Πενταμελής σπείρα νεαρών έκλεβε σπίτια στην Καλαμάτα

0
ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην πόλη της Καλαμάτας και σε τοπικές κοινότητες του ομώνυμου Δήμου, από πενταμελή σπείρα νεαρών, για τις οποίες συνελήφθη προχθές (10.1.2020) το απόγευμα, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μια 21χρονη ημεδαπή. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας από 18 έως 20 ετών. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων, ξεπερνά τις 9.000 €, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από την 9.12.2019 έως και την 9.1.2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε σπίτια.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, στην πόλη της Καλαμάτας και σε τοπικές κοινότητες του ομώνυμου Δήμου, διέπραξαν συνολικά επτά κλοπές σε σπίτια.

Από την προαναφερόμενη εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κινητά, εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις 9.000 €, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ – ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Εξάλλου εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε σπίτια, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 3.1.2020 έως 10.1.2020 σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας και Δήμου Τριφυλίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ αυτές περιλαμβάνουν και άγνωστους συνεργούς του.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.