Πειραματικές επιδείξεις Φυσικών Επιστημών στην Καλαμάτα

0

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών του Ν. Μεσσηνίας (Ε.Κ.Φ.Ε.), με τη συμμετοχή 30 τριμελών ομάδων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, διοργανώνει Πειραματικές Επιδείξεις Φυσικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (10/05/2019 από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι) και το Σάββατο 11/5/2019 (από τις 12:00 το μεσημέρι και για δύο ώρες).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή μέσα από μία ευχάριστη διαδικασία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Πειραματικές Επιδείξεις, που πραγματοποιήθηκαν τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη, είχαν μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν σ’ αυτές πάνω από 50 τριμελής ομάδες μαθητών από σχολεία του Νομού, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 700 άτομα. Τη φετινή χρονιά έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 30 τριμελείς ομάδες και αναμένεται ο αριθμός των επισκεπτών να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι συμμετέχοντες μαθητές, κατά τη διάρκεια των πειραματικών επιδείξεων, βρίσκονται στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. από 10:00 π.μ. ως 1:30 μ.μ. την Παρασκευή και 12:00μ. 2:00μ.μ. το Σάββατο, όπου εκτελούν και περιγράφουν το πείραμά τους στους επισκέπτες και αξιολογούνται από την επιστημονική επιτροπή.

Οι επισκέπτες επιβραβεύουν την προσπάθεια των μαθητών μέσω ψηφοφορίας.

Θα βραβευτεί η καλύτερη ομάδα μαθητών Γυμνασίου και η καλύτερη ομάδα μαθητών Λυκείου με κριτήρια τη γνώση του θέματος που διαπραγματεύονται, τη δεξιότητα και συνεργασία της ομάδας στην εκτέλεση του πειράματος, την πληρότητα της παρουσίασης, την πρωτοτυπία και τη γνώμη του κοινού.

Η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από τους Άννα Σωτηροπούλου (Διδάκτωρα Φυσικό, υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Μεσσηνίας), Διονύσιο Καρούνια (Φυσικό, καθηγητή 6ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας), Νικόλαο Κάστανο (Διδάκτορα Γεωλόγο, καθηγητή Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας), Πελαγία Κάτσου (Βιολόγο, καθηγήτρια 3ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας), Κωνσταντίνο Τρίκολα (Διδάκτωρα Γεωλόγο, Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04 Μεσσηνίας και Λακωνίας), Χρήστο Χατζόπουλο (Χημικό, καθηγητή 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας), Νικόλαο Μπασακίδη (Φυσικό, καθηγητή 2ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας) και Δημήτριο Κυριαζή (Φυσικό, καθηγητή 4ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.