Πεζοπορική εξερεύνηση στην Εύβοια

0

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Διήμερη πεζοπορική εξερεύνηση διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Απριλίου 2018, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας «σε ένα άγνωστο κομμάτι της Κεντρικής Εύβοιας, στο οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ο σύλλογός μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, στις 4:30 το απόγευμα από τα γραφεία του Συλλόγου, στο ανατολικό κέντρο Καλαμάτας. Το βράδυ θα κατασκηνώσουν κοντά στο χωριό Ανδρωνιάνοι, στην Κύμη.

Το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, θα γίνει αναχώρηση στις 08:00 το πρωί. Η διαδρομή στο «μονοπάτι της Καζάρμας», είναι κυκλική με βατούς χωματόδρομους, δασικό και πετρώδες μονοπάτι, μέσα σε κουμαρόδασος, που αποτελείται από κουμαριές, πλατάνια, βελανιδιές, καστανιές και άλλα είδη δέντρων και θάμνων. Προορισμός η κορυφή Ορτάρι, την υψηλότερη (870 μ.) ορθοπλαγιά της Ευρώπης που καταλήγει στη θάλασσα. Από εκεί είναι απολαυστική η θέα της ακτογραμμής της Ανατολικοκεντρικής Εύβοιας με τις ακρογιαλιές Τσίλαρο και Θαψά, των Βορείων Σποράδων, των κορυφών της Δίρφης, Όχης, Ξηροβουνίου, Σκοτεινής. Η πορεία, μέτριας δυσκολίας, που δεν προτείνεται για αρχάριους, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε περίπου 6 – 6,5 ώρες.

Μετά το τέλος της διαδρομής υπάρχει ξεκούαση στο χωριό Ανδρωνιάνοι, όπου μπορούμε να γευτούμε τοπικές γεύσεις και θα επισκεφθούμε τριγύρω χωριουδάκια και την Κύμη.

Το πρόγραμμα της Κυριακής, 22 Απριλίου 2018 προβλέπει αναχώρηση στις 08:30 το πρωί για το «Μύλο του Σαντά». Η περιοχή είναι κατάφυτη με υδρόφιλα φυτά και πυκνή βλάστηση, τα οποία διατρέχει ρεματιά. Εντυπωσιακός είναι ο καταρράκτης και τα 2 γεφύρια τα οποία είναι σκεπασμένα με πυκνή βλάστηση. Θα περάσουμε από το χωριό Χαροκόπο, που είναι εγκαταλελειμμένο από τους εργάτες που μετέφεραν τα κάρβουνα στο λιμάνι. Στην κορυφή υπάρχει η εκκλησία του Προφήτη Ηλία με απολαυστική θέα.

Ώρες πορείας: 5 +/-

Απαραίτητος εξοπλισμός:

  • σκηνή
  • μποτάκια
  • αντιανεμικό
  • μπατόν
  • σνακ και νερό
  • αντηλιακή κρέμα και γυαλιά ηλίου
  • καπέλο για τον ήλιο
  • μαγιό
  • Όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση

Αρχηγός: Έλενα Ηλιάδου

Πληροφορίες συμμετοχής έως 18/4/2018 στο 6933 222 186, μετά τις 9:00 μ.μ. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Ενδέχεται, αν συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων, οι συμμετοχές να κλείσουν πολύ νωρίτερα από την ανακοινωμένη καταληκτική ημερομηνία (18/4/2018). Για τη συμμετοχή απαιτείται προκαταβολή 20 ευρώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.