Πεζοπορία στο Φάρο Μελαγκάβι Λουτρακίου

0

Την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε φάρους σε όλη την Ελλάδα, δίνει στις 19/8/2018 το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναφορικά με την σημασία των Φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη Ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των Φαροφυλάκων.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, διοργανώνει πεζοπορική διαδρομή με προορισμό τον Φάρο Μελαγκάβι, έναν από τους παλαιότερους πέτρινους φάρους του Κορινθιακού.

Τον ανακαλύπτουμε μέσα από μια -στο μεγαλύτερο μέρος της- παραλιακή διαδρομή έξι περίπου χιλιομέτρων, κάτω από το πρίσμα δύο οπτικών, του πευκοδάσους και της δαντελένιας ακτογραμμής του γαλάζιου του Κορινθιακού Κόλπου. Η διαδρομή ακολουθεί την άγρια βραχώδη ακτή, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στον πεζοπόρο και κινείται άλλοτε ακριβώς πάνω στα βράχια της ακτής και άλλοτε λίγο εσωτερικά, σε πυκνό, αλλά χαμηλό πευκόδασος, που δεν εμποδίζει τη θέα. Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας, θα ατενίσουμε στο πέλαγος την καμάρα στο Σαπούνθη, θα ανακαλύψουμε κρυμμένες παραλίες ενώ θα θαυμάσουμε τους υπέροχους σχηματισμούς των βράχων τους οποίους δημιούργησε η μανία των κυμάτων. Αν σταθούμε τυχεροί, θα βρούμε απολιθωμένα όστρακα.

Τα τοπία εναλλάσσονται συνεχώς ώσπου φτάνουμε στον Φάρο Μελαγκάβι και στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι άριστα οργανωμένος και εξοπλισμένος με πολλές κατατοπιστικές πινακίδες που επεξηγούν το ιστορικό και τη λειτουργία των κτισμάτων, μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες δεξαμενές που υδροδοτούσαν το ιερό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μπάνιο στην παραλία του Ηραίου, μια παραλία με άμμο, που λίγοι επισκέπτονται λόγω της δύσκολης πρόσβασης. Βρίσκεται ακριβώς κάτω και αριστερά από τον Φάρο. Στο δεξί τμήμα της παραλίας υπάρχει λιμενοβραχίονας από την αρχαιότητα.

Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της είναι εύκολη. Έχει όμως 2-3 περάσματα που θέλουν λίγη προσοχή.

  • Βαθμός Δυσκολίας: 1+
  • Ώρες Πορείας: 3 +/-

Αναχώρηση από Καλαμάτα την Κυριακή 19/8/2018 και ώρα 7:00 π.μ., με προορισμό την Περαχώρα.

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733 & 6937328781 (Στεφανούρης Γιώργος). Γίνονται δεκτές συμμετοχές  ως την τελευταία στιγμή εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής ο Σύλλογος παρακαλεί για έγκαιρη ενημέρωση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.